Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ştef, la ora bilanţului la sfârșit de mandat

Miercuri, 4 mai 2016, de la ora 16.00, la restaurantul Miorița din municipiu au fost lansate cele patru volume care conțin realizările președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ştef și a Consiliului Județean în cei patru ani de mandat (2012-2016).

DSC_0009Moderatorul evenimentului a fost profesorul și omul de cultură Teodor Curpaș, care i-a salutat pe cei prezenți în număr mare la această lansare. El a salutat prezența fostului prefect de Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, pe care l-a caracterizat un om deosebit care a introdus în administrație bunul simț și omenia în relațiile cu oamenii. Teodor Curpaș i-a caracterizat pe cei prezenți ca fiind cei mai valoroși oameni din județ. Cele patru cărți reprezintă un bilanț pozitiv, ilustrează o perioadă rodnică în administrarea județului, rezultatele deosebite în toate domeniile de activitate.

Părintele Viorel Pașca a reliefat bucuria cu care cei prezenți s-au întâlnit, cuprinși de lucrarea lui Cristos, dând seama locuitorilor județului despre frumoasele realizări din ultimii patru ani, pe care le-a numit ca fiind deosebite. A mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ce s-a realizat și a transmis felicitări tuturor celor care au contribuit la înfăptuirea proiectelor.

DSC_0011Profesorul universitar dr. Claudiu Porumbăceanu a făcut referire la fostul primar al orașului Satu Mare, din perioada interbelică, Ștefan Benea, la rândul lui autor al unei lucrări de referință despre realizările din anii 30. El a constituit un exemplu pentru actualul președinte al Consiliului Județean. Aceste cărți, a spus dr. Claudiu Porumbăceanu, se adresează oamenilor din viitor pentru a cunoaște realizările din zilele noastre.

Directorul Muzeului Județean, Felician Pop, s-a declarat impresionat de editarea celor patru volume, este un eveniment foarte rar ca cineva să-și lanseze patru cărți. Satu Mare, prin realizările celor patru ani este un bun exemplu pentru celelalte județe. Au fost duse la bun sfârșit multe proiecte care au schimbat fața județului. Felician Pop l-a considerat pe Adrian Ștef un om dedicat profund administrației. A intrat întotdeauna în esența lucrurilor, este un bun gospodar, un bun specialist, lui îi place pur și simplu administrația publică, a spus Felician Pop. Satu Mare nu este printre cele mai bogate județe, contează în care direcție mergem, „noi mergem în direcție bună, tot ce au promis conducătorii județului s-a realizat”.

DSC_0013În cuvântul său, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a salutat cu respect pe toți prezenți. Domnia sa a considerat că este bine ca acum spre finalul mandatului să vină în fața cetățenilor și să prezinte realizările la nivel județean. Proiectele referitoare la dezvoltarea județului trebuie continuate. „Este important ce lăsăm în urmă, este important să ajutăm cât mai mulți oameni”. Adrian Ștef a spus că el se consideră permanent în slujba cetățenilor. Pentru binele lor au fost atrase investiíi importante. Au fost sprijinite toate domeniile, învățământul, cultura, sănătatea, agricultura, turismul, sportul. La realizarea programelor a contribuit întreaga echipă de la conducerea județului.

DSC_0015Adrian Ștef a mulțumit tuturor pentru colaborare, în primul rând aparatului de specialitate, instituțiilor. A scos în evidență buna colaborare cu fostul prefect al județului, dr. Eugeniu Avram. În concluzie a spus că încheie un mandat foarte bun că importante realizări pentru care mulțumește tuturor colaboratorilor.

Din sală au luat cuvântul col. (în retragere) Nicolae Codreanu și președintele Asociației Pensionarilor „Unirea”, Mircea Marian care au mulțumit conducerii județului pentru ajutorul constant primit pentru asociațiile pe care le reprezintă, a pensionarilor respectiv a veteranilor de război.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 4, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.