Moment omagial dedicat Zilei de 9 Mai la Carei, în organizarea Direcției de Cultură

Direcția de Cultură și Sport a Municipiului Carei a organizat luni, 9 mai 2016, de la ora 11.30, pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Municipiul Carei, un moment omagial dedicat Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei. 

DSC_0548mÎn cadrul manifestărilor a luat cuvântul Bogdan Georgescu, directorul Direcției de Cultură a municipiului Carei, care a vorbit despre însemnătatea zilei de 9 Mai, după care a fost oficiat un Te Deum de către preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române Carei.

DSC_0550m

DSC_0555m

DSC_0572m

DSC_0651m

DSC_0660m

DSC_3740Au fost depuse apoi coroane în memoria eroilor căzuți în lupta pentru obținerea Independenței de Stat a României din partea Primăriei municipiului Carei, Veteranilor de război și cadrelor militare în rezervă, Subunităților M.A.I., PNL, PSD, ALDE, Asociației Refugiaților, Asociației Unirea 2009 Carei și Despărțământului Astra Carei, precum și flori de către preșcolari de la Grădinița nr. 2 Carei.

Evenimentul s-a încheiat cu un scurt moment artistic prezentat de elevul Marcel Ursan din partea Despărțământului Astra Carei, actorul Adrian Ștefănuți din partea Centrului de Promovare a Turismului Cultural și trupa Magic Dance de la Centrul Cultural Carei, instructor Raluca Păvăluc.

DSC_0682m

DSC_0687m

DSC_3717

DSC_3830

DSC_3788Tot în cadrul manifestării a fost păstrat un moment de reculegere în memoria celor doi militari români, Iulian Dumitrescu și Adrian Vizireanu, căzuți la datorie în Afganistan.

După manifestarea de la Monument, în Parcul Dendrologic s-a inaugurat proiectul ”Europa la ea acasă – Artiști vizuali  reprezentativi din țările Uniunii Europene”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 9, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.