Asociația de Teatru Trojka din Budapesta prezintă la Carei spectacolul ”Dr”, o adaptare după Franz Kafka

Spectatorii careieni au ocazia să facă cunoștință cu teatrul fizic, duminică 15 mai, de la ora 19.00, în sala Teatrului Municipal. Atunci își va prezenta spectacolul ”Dr” Asociația de Teatru Trojka din Budapesta, adaptare după nuvela ”Un medic de țară”, de Franz Kafka și ”Visele tale”, în colaborare cu Teatrul Cinematograf Átrium. Spectacolul durează 70 de minute iar dacă spectatorii doresc, după încheierea lui, poate avea loc și o discuție cu realizatorii acestuia. Atenționăm publicul că spectacolul consumă vise!

13199312_1090415107685037_1369373219_oO treime din viață o petrecem dormind. De cele mai multe ori visăm, dar nimei nu poate dezlega la ce ne folosec visele. Dacă nu le notăm sau nu le povestim unii altora, de regulă le uităm. Nu există o experiență și o întâlnire mai apropiată de subconștient decât visarea.

Teatrul de vise al Asociației de Teatru Trojka este o aventură în trei, cu nuvela lui Franz Kafka ”Un medic de țară”, adaptată, cu visele notate ale spectatorilor, alături de arhiva de filme a comunității online de visători Dreampire Projket, plus că renaște de la un spectacol la altul. Dreampire este o colecție virtuală de vise realizată în 2013, care adună visele unor persoane de diferite naționalități. „Capetele vorbitoare” sunt înregistrate cu o cameră și tăiat în cadru fix. Momentan colecția cuprinde mai mult de 3000 de vise și se extinde continuu.

Spectacolul e regizat de Soós Attila. Interpretează: Boncsér Sára, Bárnai Péter și Sütő András. Costume: Szabó Márton István. Dramaturg: Muhi Zsófia. Asistent de regie: Győri Aliz.

13214916_1090415087685039_1524341320_oAsociația de Teatru Trojka s-a înființat în 2013. „Trojka” înseamnă în limba rusă ”trăsură cu trei cai”. Acest trio se compune din creatori, din spectacole și din spectatori. Suntem un grup deschis, în cadul căruia, în funcție de programări, toată lumea poate intra și ieși. Spectacolelele lor sondează limita dintre teatrul fizic și cel clasic la nivelul tuturor elementelor creative: adaptarea, unitatea dintre mișcare și limbajul gestual, accentuarea muzicii și a elementelor vizuale. Realizează serii de mișcări din care se nasc imagini. Imaginile devin scene, care se transformă în povești. Fiecare element vizual generează și o ocmpoziție muzicală. Universul vizual e minimaist, ceea ce îi face ușor adaptabili la orice spațiu teatral.

Biletele costă 25 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru elevi, studenți și pensionari. Ele se pot achiziționa, de luni până vineri, între ora 9 și 16, la Caseria Centrului Cultural Carei și cu o oră înainte de spectacol, în Teatrul Municipal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 10, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.