La Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” a avut loc concursul cu tematică de protecție civilă ”Cu viața mea apăr viața”

În data de 10 mai 2016, începând cu ora 10.00, la Şcoala Gimnazială „Octavian Goga” Satu Mare, s-a desfăşurat etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare.

P1210875Concursul are un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, urmărind ca principale obiective: dezvoltarea capacitatii de perceptie a protectiei civile ca ansamblu de activitati cu caracter exclusiv umanitar; cunoasterea si aprecierea factorilor de risc potential generatori de situatii de urgenta sau dezastre la care este expusa comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat si cunoasterea modului de actiune în cazul iminentei producerii sau al aparitiei unei situatii de urgenta ori dezastru; dezvoltarea atitudinii de solidaritate si de implicare voluntara în actiunile de prevenire si de interventie în situatii de urgenta sau dezastre.

P1210886Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a trei probe: o probă teoretică şi 2 probe practice: „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de m” respectiv „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat”.

În urma desfăşurării probelor de concurs locul I la nivelul şcolilor gimnaziale a fost ocupat de echipajul Şcolii Gimnaziale „Octavian Goga” Satu Mare, iar locul I la nivelul liceal a fost ocupat de echipajul Liceului de Arte „Aurel Popp” Satu Mare.

P1210888Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare mulţumeşte pentru colaborare organizatorilor, echipajelor participante, Inspectoratului Şcolar Judeţean, primăriei municipiului Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 10, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.