Cinci cetăţeni reţinuţi şi 10.850 pachete ţigări confiscate la frontieră (video și foto)

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit 10.850 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

Drept urmare, cinci cetăţeni români au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru contrabandă şi evaziune fiscală, două autoturisme folosite în activităţile infracţionale au fost indisponibilizate la sediile Poliţiei de Frontieră, iar  întreaga cantitate de ţigări în valoare de peste 87.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Sâmbătă, 23 martie a.c., în jurul orei 08.00, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, lucrătorii I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, pe malul românesc al râului Tisa, pe direcţia localităţii Câmpulung la Tisa, trei persoane care transportau spre interiorul ţării mai multe colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a acţionat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele şi au încercat să fugă în direcţii diferite.

DSC09991

DSC09978Cele trei persoane au fost reţinute, ocazie cu care s-a stabilit că acestea sunt cetăţeni români,  C. Attila de 42 ani şi C. Norbert de 17 ani, ambii din localitatea Câmpulung la Tisa, precum şi S. Viorel de 28 de ani, din localitatea Şişeşti, toţi trei din judeţul Maramureș. La faţa locului au fost descoperite 10 colete care în urma inventarierii s-au dovedit a conţine 5.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 44.286 lei.

Persoanele în cauză sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, conform legii 86/2006 privind Codul Vamal al României, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Satu Mare în cooperare cu lucrători vamali din cadrul D.J.A.O.V. Satu Mare au oprit în trafic, pe raza judeţului Satu Mare, 2 autoturisme care transportau ţigări de provenienţă ucraineană şi Duty Free.

În urma controalelor, în primul autoturism marca Volkswagen Passat condus de către B. Robert de 37 de ani din localitatea Tămăşeni, a fost descoperite 800 pachete ţigări, iar în cel de-al doilea autoturism marca Opel Kadett condus de către K. Andre de 37 de ani din localitatea Turulung, judeţul Satu Mare, 1.150 pachete ţigări.

În ambele cazuri, cantităţile de ţigări în valoare totală de 8.700 lei, precum şi autoturismele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cei doi sătmăreni sunt cercetaţi acum pentru contrabandă, deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, precum şi pentru evaziune fiscală.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sighetu Marmaţiei, au descoperit sâmbătă, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Rona de Sus, un număr de 8 colete voluminoase, învelite în folie de culoare neagră. Imediat, au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La inventarierea coletelor a rezultat cantitatea de 3.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare 34.400 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 24, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.