O săptămână de luptă împotriva faptelor antisociale comise în incinta și în zona adiacentă a unităților de învățământ

Poliţiştii sătmăreni şi-au propus în această săptămână, în contextul Planului de acţiune care se derulează în această perioadă la nivel naţional, o intensificare a activităţilor în şcoli şi în preajma acestora, astfel încât să descurajeze acele comportamente care i-ar putea aduce pe elevi în postura de victime sau de infractori.

foto 2În acest sens, poliţiştii de proximitate alături de cei din structura de prevenire desfăşoară o serie de activităţi cu caracter preventiv, delincvenţa juvenilă fiind tema principală a întâlnirilor organizate cu elevii.

Astfel de activităţi au fost susţinute miercuri, 11 mai, la Şcoala Gimnazială Bălcescu Petofi din Satu Mare, unde au fost prezenţi inspector principal Hrihorişan Felicia, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţistul de proximitate responsabil de unitatea de învăţământ. Elevii claselor a VI-a şi a VIII-a au participat la o sesiune informativă în care poliţiştii le-au prezentat principalele infracţiuni comise de minori dar şi cele ale căror victime pot deveni elevii. La finalul acţiunii au fost distribuite materiale informative privind răspunderea penală a minorilor şi consecinţele juridice ale actelor de violenţă.

Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la două clase din cadrul Grupului Şcolar I.G. Andron dar şi Şcoala Generală nr. 1 din oraşul Negreşti Oaş, unde poliţistii de proximitate responsabili de unităţile de învăţământ  au prezentat tipologii de infracţiuni de furturi, ameninţări, violenţe fizice, dar şi aspecte legate de pornografia infantilă, abordate şi adaptate nevoilor de cunoaştere ale participanţilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.