Cercuri pedagogice la Colegiul Tehnic “Unio-Traian Vuia”, pentru fizică, informatică, matematică şi discipline tehnice

Joi, 12 mai 2016, la Colegiul Tehnic „Unio-Traian Vuia” s-au desfăşurat cercurile pedagogice aferente semestrului II pentru patru discipline: fizică, informatică, matematică şi discipline tehnice. La activităţi au participat peste 100 de profesori din judeţ, întâlnirea fiind structurată pe un program amplu, adaptat fiecărei discipline în parte, accentul fiind pus pe schimbul de experienţă şi pe dialogul şi cooperarea dintre cadrele didactice.

received_721741237928234Tematica cercurilor pedagogice a fost foarte variată, diferind de la o disciplină la alta. Astfel, la disciplinele tehnice s-a discutat despre elaborarea temelor pentru proba practică în vederea certificării calificării profesionale, în concordanță cu Standardele de pregătire profesională în vigoare şi despre dificultățile întâmpinate în desfășurarea activităților de la Modulul Conducerea automobilului privind aplicarea cerințelor curriculare și de legislație specifică.

received_721741301261561Profesorii de matematică au participat la o lecţie demonstrativă, urmată de un dialog pe tema strategiilor de optimizare a pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat.

La specialităţile fizică şi informatică, profesorii au vizionat prezentări şi au dezbătut problema rolului acestor discipline în învăţământul profesional şi tehnic.

received_721741471261544Au fost prezenţi la activităţi atât conducerea şcolii gazdă, prof. dr. Vlaicu Popescu, director şi prof. Adina Ciutan, director-adjunct cât şi inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean: Adriana Dângă, Claudia Cziprok şi Doina Muntean.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.