Centrul Județean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale organizează Zilele Cenaclului „Cronograf”

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare organizează, vineri 11 mai de la ora 11.00, în Galeria de Artă a instituției, Zilele Cenaclului Cronograf.

AFIS (8)În județul Satu Mare s-a constituit de peste un an de zile un cenaclu literar care întrunește scriitori din tot județul, activitățile Cenaclului Cronograf se desfășoară în cadrul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale și sunt numeroase: lansări de carte, prezența la majoritatea activităților culturale din județ, colaborări cu scriitorii din țară și străinătate.  Membrii cenaclului colaborează cu revista Cronograf, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Evenimentul își propune promovarea revistei aflată la primul număr, promovarea cărților scriitorilor din județ prin participarea a numeroși autori din țară și județ.

Programul Zilelor Cenaclului Cronograf:

Vineri 13 mai 2016

ora 11:00 – Prezentarea revistei „Cronograf”, revistă de cultură și atitudine a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare- Galeria de Artă a Centrului de Creație

ora 11:30 – Prezentarea cărților invitaților și a revistelor din țară: Relu Coțofană-volumul de poezie: „A la recherche du temps irréel”, Editura PIM, Iași, 2015, „Paradigme virtuale” Editura PIM, Iași, 2014 „Confesiuni în virtu@l” Editura PIM, Iași, 2014; Pavel Azap- revista „Tribuna” Cluj; Cenaclul Scriitorilor din Maramureș- Antologie; George Călin – „Umbra Curcubeului”, „Nemistuie Lacrimi”, „Lacrimi pe floare de lotus”, revista „Apolon”, „Apolon Junior” (București); Victoria Milescu -„Cenușa verii” (București)

ora 16:00  – Simpozion „Provocările periferiei”- Sala Steuer la Muzeul Județean Satu Mare: cu Felician Pop, George Călin și Relu Coțofană

ora 18:00  -Vizitarea centrului orașului

Sâmbătă 14 mai 2016

ora 10:00 – Excursie în sudul județului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 12 mai 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.