La Muzeul de Artă Satu Mare a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice contemporane ”Atelier”

Joi, 12 mai, la Secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare, a avut loc începând cu ora 17.00 vernisajul expoziției de arte plastice contemporane ”Atelier”. Este a cincea ediție a manifestării care reunește de această dată lucrările a 11 artiști vizuali: Valer Sasu, Aurelian Busuioc, Alexandru Ciobotariu, Lola Scripor, Cristian Busuioc, Liviu Scripor, Anamaria Antal, Csila Râpa, Oana Păcurar, Zita Pop și Gabriela Kiraly. Lucrările expuse au fost create în spațiul de creație din Satu Mare de pe strada Ștrandului nr. 6. 

1Cu ocazia vernisajului a luat cuvântul directorul adjunct al Muzeului de Istorie, dr. Daniela Bălu, care și-a manifestat onoarea de a avea reuniți într-o expoziție atât de mulți artiști, unii dintre ei foști colegi. Artiștii expozanți au fost felicitați pentru creațiile lor și li s-a adresat urarea de a avea în viitor cât mai multe expoziții individuale și colective.

2

3

4Criticul de artă Erdös Judit a vorbit pe larg despre creațiile expuse, menționând că expoziția demonstrează că tinerii se întorc cu privirea spre arta secolului XX și sunt preocupați tot mai mult de tradiționalism. Expoziția cuprinde creații diverse. Unii artiști plastici sunt deja consacrați, iar alții se află la început de drum. Unii umblă pe drumuri deja bătătorite în artă, însă fiecare dintre ei se simte responsabil pentru creația sa.

5”Avem impresia că exponatele conversează între ele”, a spus Erdös Judit. Tot ea a propus organizarea unor vernisaje mai puțin oficiale, în care publicul să poată participa activ, în dialog nemijlocit cu artiștii.

Expoziția este deschisă și poate fi vizionată până pe data de 20 mai.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 12, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.