Polițiștii au continuat acțiunile de prevenire și combatere a comportamentelor antisociale în rândul elevilor sătmăreni

Continuând desfăşurarea de activităţi propuse în cadrul planului propriu de prevenire si combatere a faptelor antisociale comise în incinta şi în zona adiacentă unitaţilor de învăţământ, aflat în derulare săptămâna aceasta, poliţiştii sătmăreni au acţionat şi în cursul zilei de ieri în şcoli şi în proximitatea acestora.

5Astfel, pentru descurajarea comportamentelor care i-ar putea aduce pe elevi în postura de victime sau de infractori, poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Tăşnad au fost prezenţi la Şcoala Gimnazială Tăşnad, unde au adus în atenţia tinerilor şi dezbătut teme ca: „Depinde de tine! Şi tu poţi contribui la siguranţa şcolii tale”, „Reacţionează! Tăcerea ta încurajează răufăcătorii! Mâine poţi fi şi tu victimă” şi „Nu fii indiferent! Ia atitudine!”.

1Tot în cursul zilei de ieri, pe raza municipiului Satu Mare s-a desfăşurat o acţiune a poliţiştilor de proximitate, sub coordonarea Serviciului de Ordine Publică, care a avut ca scop prevenirea absenteismului şcolar şi a delicvenţei juvenile în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

4Cu această ocazie au fost identificaţi în localurile din apropierea şcolilor, 24 de elevi, care în intervalul orar de desfăşurare a acţiunii, respectiv 10.00-13.00 ar fi trebuit să fie prezenţi la cursuri. După identificarea şcolilor din care provin, au fost întocmite informări către 5 instituţii de învăţământ cu propunere de luare a unor măsuri de consiliere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 13, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.