Castelul Károlyi, prezent la Târgul European al castelelor organizat la Castelul Corvinilor din Hunedoara

În perioada 14 – 15 mai 2016, la Castelul Corvinilor a avut loc cea de a doua ediție a Târgului European a Castelelor, eveniment organizat de Primăria municipiului Hunedoara. La eveniment au participat 29 de castele din România, Ungaria, Slovenia, Bulgaria şi Polonia, care au avut amenajate standuri în Sala Dietei şi Aripa Bethlen a Castelului.

13230908_10154223809484559_247409461_oCastelul Károlyi din Carei a avut standul în Aripa Bethlen, alaturi de Castelul Bran, Cetatea Oradei, Cetatea Făgăraşului, Castelul familiei Sturza din Miclăuşeni, Castelul Banffy, Turnul cu ceas din Sighişoara.

În cadrul târgului au mai avut loc şi demonstraţii de lupte medievale, tir cu arcul, demonstraţii de dresuri cu şoimi şi corbi, lecții de spadă, concert de muzică veche cu Ansamblul Truverii si un impresionant recital de violă. Tot în cadrul evenimentului a fost prezentată expoziția asociaţiei Archer – Conace şi Castele revitalizate.

Standul Castelului Károlyi a fost vizitat de foarte multe persoane, toţi aratându-se impresionaţi de frumuseţea Castelului din Carei şi de multitudinea de evenimente pe care acesta le găzduieşte.

13246049_10154223809494559_455792361_nTuriştii au fost întâmpinați la stand de angajați ai Centrului de promovare, care au fost costumaţi în personaje din secolele XVIII – XIX, cu care majoritatea vizitatorilor şi-au făcut poze.

Dacă la ediţia trecută s-a ales ca temă exteriorul Castelului, în acest an standul a fost amenajat ca interiorul Sălii Cavalerilor. Materialele de promovare au prezentat Castelul, expoziţiile permanente, evenimentele culturale, centrul vechi al oraşului, posibilităţile de cazare şi principalele puncte de atracţie turistică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 16, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.