Broșura „Admiterea în învățământul liceal și profesional 2016-2017”, distribuită elevilor clasei a VIII-a

Broșura „Admiterea în învățământul liceal și profesional 2016-2017”, editată de Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, a fost distribuită gratuit tuturor elevilor clasei a VIII-a din județ.

elevi_59938800Broșura cuprinde informații legate de admitere și reprezintă un ghid util atât pentru elevii clasei a VIII-a cât și pentru părinții acestora, în vederea orientării școlare pentru clasa a IX-a. Pe lângă versiunea tipărită, versiunea electronică se poate descărca de pe pagina web a inspectoratului școlar www.satmar.ro, secțiunea Admiterea în învățământul liceal și profesional.

În planul de școlarizare pentru anul școlar 2016-2017, la nivelul județului Satu Mare, sunt cuprinse 116 clase a IX-a în învățământul de stat, din care 81 clase învățământ liceal (40 clase filiera teoretică, 30 clase filiera tehnologică, 11 clase filiera vocațională) și 35 clase învățământ profesional cu durata de 3 ani.

Pentru anul școlar 2016-2017, sunt deasemenea prevăzute 24 de locuri pentru învățământul special profesional și 232 de locuri pentru elevii de etnie romă, câte două locuri pentru fiecare clasă, peste numărul de locuri acordat prin planul de școlarizare. În cazul învățământului profesional, pentru clasele a IX-a în care sunt două calificări profesionale, sunt alocate câte un loc suplimentar pentru candidații romi la fiecare calificare profesională.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 18, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.