La Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean expun Haller Valentina, Illyes Sándor și Rácz Izabella

Joi, 19 mai 2016, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc vernisajul expoziţiei de arte plastice colective a artiştilor plastici Haller Valentina (grafică), Illyes Sándor (pictură) şi Rácz Izabella. Evenimentul a fost onorat de participarea președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.

1Despre creațiile artiștilor plastici care expun, graficiana Haller Valentina, pictorul Illyes Sándor și Rácz Izabella, papercut au vorbit președintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și vicepreşedinta Monica Keresztesi. Programul artistic a fost prezentat de Julia Vitéz, voce și Abel Putovits, chitară.

2

3

4Haller Valentina s-a născut la 27 0ctombrie 1999 la Carei. Aici a studiat în clasele I-VIII. Clasa a IX-a a început-o la Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare și din semestrul II a continuat la Liceul Teoretic Carei. Din anul 2014 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, unde a studiat desenul sub îndrumarea lui Gergely Csaba. Până în prezent a participat la expoziții colective la Satu Mare, Carei, Cluj, Debrecen și Csenger (Ungaria). Tehnica sa preferată este creion, cărbune și sepia. Adevărat este că la începuturi a experimentat mai multe materiale și în cele din urmă a optat pentru creion.

Illyes Sándor este un pictor născut la 1 ianuarie 1971 la Carei, satul natal fiind Căpleni. A urmat școala generală la Căpleni apoi Liceul Industrial nr. 2 din Carei, optând pentru meseria de constructor structuri. Este un autodidact, s-a perfecționat continuu în arta picturii, fiind talentat și ca solist vocal. Până în prezent nu a participat la vreo expoziție. Preferă pictura în ulei, îi place în mod deosebit să picteze peisaje. Foarte multe lucrări ale sale fac parte din colecții particulare. Este de curând membrul AAP Satu Mare. Îi plac și florile, le pictează cu plăcere. Este adeptul naturalismului cu tendințe spre modernism. Pictează cu plăcere casele din satul natal.

Rácz Izabella preferă să lucreze cu hârtia, în papercut. S-a născut la 22 august 1970 la Satu Mare. A studiat la Școala generală nr. 10 apoi la Liceul nr.4 Satu Mare. Încă din școală a fost preocupat de desen, acuarele, de akrill și lucrări în piele. Tehnica papercut-ului o practică de trei ani. Este o tehnică practicată mai mult de chinezi, de secole. Este membră a AAP Satu Mare din 2016. Până acum a participat la expozițiile asociației în Satu Mare. Ea realizează compoziții foarte complicate cu detalii foarte fine. Ea iubește animalele, îndeosebi câinii.

5

6

7

8

9

10

11

12

13Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a adresat cuvinte de apreciere la adresa artiștilor plastici. Acesta i-a felicitat și le-a urat succese în cariera lor. A spus că a sprijinit și va sprijini întotdeauna pe creatorii de frumos care fac ca această clădire austeră a Consiliului Judeţean să arate mai frumos.

Expoziția poate fi vizitată între 19 mai – 8 iunie 2016.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 19, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.