Organizaţia ALDE Satu Mare găzduiește vizita lui Teodor Meleșcanu pentru trei zile

Teodor Meleşcanu va participa la o dezbatere cu reprezentanții mediului de afaceri sătmărean unde va răspunde întrebărilor venite din partea auditoriului. De asemenea va participa la întânirile cu cetățenii programate pentru sâmbătă și duminică în Piața Mare și Piața de Vechituri de la ora 9.00.

DSC_05683Alături de candidații ALDE Satu Mare, sâmbătă, va participa la întâlnire internațională a cluburilor Drum Bun și la Festivalul Căpșunelui de la Halmeu, iar duminică la Bixad și Certeze și la Botiz la inaugurarea sălii de fitness din comună.

Teodor Meleșcanu alături de conducerea ALDE vor susține o conferință de presă la sediul ALDE, sâmbătă, 21 mai 2016 de la ora 17.00.

Meleșcanu, în vârstă de 74 de ani, a fost eliberat, pe 4 decembrie, din funcția de consilier de stat pe probleme de securitate din cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizia premierului Dacian Cioloș.

El a fost numit consilier pe probleme de securitate și apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014, după alegerile prezidențiale în care Meleșcanu a candidat ca independent, obținând 1,09% și declarându-și sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el deținuse funcția de director al SIE, din februarie 2012.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, Meleșcanu a deținut și funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce Titus Corlățean și-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiași scandal, Meleșcanu a condus MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu și devenind consilier al premierului.

A făcut parte din guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu, în perioada 2004-2008, fiind ministru al Apărării Naționale și ministru interimar al Justiției, la acea dată făcând parte din PNL.

Ministru de externe în Guvernul Văcăroiu (1992-1996) și senator PDSR, Meleșcanu a fondat Alianța pentru România în 1997, împreună cu mai mulți foști membri PDSR, iar în 2002 a intrat în PNL, ca urmare a fuziunii prin absorbție a ApR cu liberalii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 21, 2016. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.