Noaptea Albă a Muzeelor. Manifestări variate la secţia de Artă şi de Istorie a Muzeului Judeţean Satu Mare

Sâmbătă, 21 mai, la Satu Mare, ca de altfel în toată țara, a avut loc Noaptea Albă a Muzeelor, manifestare devenită deja tradițională, foarte apreciată de către sătmăreni.

DSC_0001La Muzeul Județean de Istorie din Bulevardul Vasile Lucaciu nr. 21 a fost o mare animație. Sute de sătmăreni au ținut să participe la acest eveniment, intrarea fiind liberă. Doritorii au putut vizita expozițiile permanente dar și cea de „Cactuși și plante suculente” și expoziția „150 de ani de la urcarea pe tron a principelui Carol de Hohenzollern de Sigmaringen”.

Evenimentul a debutat la ora 19.00 în prezența președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, alături de directorul Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop. În cuvântul său directorul muzeului a mulțumit Consiliului Județean pentru sprijinul permanent pe care îl dă muzeului, în special sprijinul financiar. Muzeul sătmărean are în subordine un număr de 29 de locații muzeistice, fiind unul dintre cele mai mari muzee din țară.

DSC_0021

DSC_0022

DSC_0023

DSC_0024

DSC_0025

DSC_0026

DSC_0027

DSC_0028

DSC_0029

DSC_0030

DSC_0032Felician Pop i-a invitat pe toți sătmărenii să viziteze muzeul spunând că vor avea parte de surprize extraordinare. El și-a exprimat convingerea că prestigiul muzeului sătmărean este în creștere și a mulțumit tuturor colegilor pentru efortul depus pentru reușita acestei acțiuni.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a a felicitat conducerea muzeului pentru numeroasele expoziții organizate de-a lungul anului, printre care și ediția din acest an al Nopții Muzeelor. A vorbit despre creșterea rolului educativ al muzeului, despre numeroasele instituții de învățământ din Satu Mare în care s-au investit foarte mulți bani pentru reabilitare. A amintit că foarte recent s-a dat în folosință în cadrul muzeului sătmărean un modern laborator de restaurare. De asemenea l-a felicitat pe profesorul Sorin Berindei care an de an vine cu copii de la Inedit cu un frumos program artistic.

DSC_0005

DSC_0007

DSC_0011

DSC_0014

DSC_0016

DSC_0020A urmat un veritabil recital susținut de Steluțele Inedit și Stelele Inedit, precum și de Grupul folk „Emilian Onciu”.

La Secția de Artă a muzeului sătmărean participanții au fost întâmpinați de un bogat program artistic. Aici au evoluat grupul „Classical Duo” format din pianista Budean Mihaly Judit și violoncelista Crina Varga. Oaspeții au putut viziona expoziția permanentă „Aurel Popp”, expoziția de artă contemporană „Atelier” și expoziția-happening „Micul Prinț”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 22, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.