Artişti plastici clujeni vin la Satu Mare joi cu o expoziţie la Galeria de Arte Plastice a Primăriei

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare, Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural “G. M. Zamfirescu”, Asociația Artiștilor Plastici Cluj și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare vă invită să luați parte joi, 26 mai 2016, de la ora 16.00 la vernisajul expoziției de arte vizuale în Galeria de Arte Plastice a Primăriei Municipiului Satu Mare.

AfisSatuMareExpun membrii Asociaţiei Artiştilor Plastici Cluj. Programul cultural (muzică) este oferit de Morar Loredana – folk. Va modera Keresztesi Monica, vicepreşedinta AAP Satu Mare. Expoziția este deschisă între 26 mai 2016 – 15 iunie 2016.

Asociaţia Artiştilor Plastici din Cluj (A.A.P.) este o organizaţie a tuturor celor care îndrăgesc arta, absolvenţi ai liceelor de artă, ai şcolii populare de artă, sau altă formă de pregătire în domeniul artelor plastice, este autonomă din punct de vedere economic şi funcţionează ca persoană juridică.

Asociaţia Artiştilor Plastici din judeţul Cluj, s-a înfiinţat în 1975.

În august 1976 a fost se organizează prima Tabără de Creaţie a A.A.P. Cluj, la Tarniţa, judeţul Cluj, în trei  serii de participanţi a câte 10 zile/serie.

În acelaşi an se încep demersurile pentru redactarea şi publicarea unui album de artă al A.A.P. Cluj, realizat abia în 1982 sub titlul “114 Artişti Plastici Amatori”. Ultimul album retrospectiv s-a editat în 2016.

Perioade cu activitate deosebită în existenţa A.A.P. Cluj:

1979-1989 şi 1992-1996, când A.A.P. Cluj a crescut numeric, având peste 450 de membri şi s-a dezvoltat ca şi asociaţie de cultură şi artă în municipiul Cluj-Napoca. În prezent numără 63 de membri activi.

A.A.P. Cluj poate organiza periodic:

Saloane anuale de artă plastică în municipiul Cluj-Napoca sau în judeţ.

Expoziţii concurs la diferite nivele judeţene sau naţionale.

Expoziţii de artă plastică, colective pentru toate secţiile de artă în ţară şi străinătate.

În 2012 s-a încheiat un contract de colaborare cu Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare. Anual se organizează expoziții reciproce de cele două asociații. Anul acesta sătmărenii au fost invitați la Cluj în luna septembrie, în Centrul Cultural Casino.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 24, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.