Numărul participanților la ediția a XI-a a competiției cicliste ”Tour de Tur” a trecut de 200

Depresiunea și Dealurile Oașului, precum și Câmpia Turului au reprezentat locul de desfășurare a ediției de anul acesta a competiției cicliste ”Tour de Tur”. Pe terenul variat al zonei, cei 210 concurenți au avut posibilitatea să aleagă între două trasee cu lungimi diferite. Traseul ”Race” s-a desfășurat pe circa 30 km, pe când traseul ”Maraton” pe aproximativ 60 km.

1Ediția a adus un record nu numai în ceea ce privește numărul concurenților, dar și din punctul de vedere al provenienței lor. Faptul că, pe lângă participanții sătmăreni au venit concurenți din Polonia, Germania, Ungaria, Baia Mare, Carei, Oradea, Cluj, Brașov, Lupeni, București, ne arată că evenimentul devine tot mai cunoscut în rândul cicliștilor.

2Scopul principal, la fel ca în cazul celorlalte ediții, a fost promovarea valorilor naturale ale Ariilor Protejate Râul Tur, însă organizatorii de la Societatea Carpatină Ardeleană, Asociația Sportivă ProRacers și Asociația de Salvări Speciale Multisalva consideră importantă și ca o ocazie bună de popularizare a turismului prietenos naturii și a unui mod de viață sănătos.

3Cei mai rapizi concurenți din diferitele categorii au fost premiate cu 36 de premii și s-au acordat și premiile speciale atât de populare în rândul participanților. Doamnele și domnii au fost premiate separat pe trei categorii de vârstă (14-20 ani, 21-40 ani și 40+). Pe traseul ”Race” cel mai rapid concurent masculin a fost Zeleznik Alexandru, care într-o oră și 3 minute a reușit să parcurgă cele 30 de km. Tot la această categorie, cea mai rapidă concurentă a fost Grigor Maria cu o oră și 36 minute.

5În cazul traseului ”Maraton” cel mai rapid concurent a fost Tóth Zoltán cu un timp de 2 ore și 51 minute, iar între doamne același traseu de 60 km a fost parcurs de Linda Trif în 3 ore și 26 minute.

Rezultatele detaliate se găsesc la: http://tourdetur.ro/rezultate/rezultate-tdt-xi-2016/

4Cicliștii care nu au dorit să concereze au avut posibilitatea să participe la excursia ghidată de Anderco Gábor. Ei au parcurs aproape 30 km, atingând cele mai frumoase peisaje ale împrejurimilor Lacului Mujdeni. Numărul de participanți a cunoscut o creștere neașteptată față de anii precedent, acesta ajungând la 50.

6Organizarea competiției nu ar fi fost posibilă fără ajutorul celor peste 50 de voluntari dintre care merită felicitări special membrii Clubului de Voluntariat al Colegiului Național ”Kölcsey Ferenc”.

7Un rol deosebit în succesul evenimentului au avut și sponsorii, acele firme, întreprinzători și persoane fizice, care au recunoscut importanța unor asemenea manifestări. Organizatorii „Tour de Tur” le mulțumesc și pe această cale pentru sprijinul acordat!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 25, 2016. Filed under Locale, Sport  . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.