La Carei va avea loc vineri un moment comemorativ în cinstea lui Simion Bărnuțiu

Vineri, 27 mai 2016, de la ora 10.30, la Centrul Cultural al municipiului Carei, va avea loc un scurt moment comemorativ organizat de către Direcția de cultură a municipiului Carei, în cinstea lui Simion Bărnuțiu, la care reprezentați ai instituției vor vorbi despre viața și activitatea marelui istoric și om politic.

Simion_Barnutiu_acad-350x383Simion Bărnuţiu s-a născut la 21 iulie 1808 în localitatea Bocşa, judeţul Sălaj și a decedat la 28 mai 1864 în Sânmihaiu Almaşului. A urmat între anii 1817 – 1820 cursurile Şcolii normale din Şimleu Silvaniei, iar în octombrie 1820 s-a înscris la Gimnaziul catolic din Carei, pe care l-a absolvit în anul 1825.

Din 1825 Bărnuţiu s-a mutat la Blaj şi a absolvit cursul de filosofie în 1826, după care s-a înscris la cursurile Seminarului Teologic. A fost un cunoscut istoric, profesor, filosof, liderul mişcării revoluţionare din Transilvania, ilustru cărturar, om politic, a militat întreaga sa activitate pentru interesele naţionale ale poporului român.

La manifestarea la care vor participa elevi de la instituțiile școlare din municipiul Carei sunt așteptați toți careienii.

Evenimentul, realizat în colaborare cu Grupul Școlar Simion Bărnuțiu și Biblioteca municipală, va fi precedat de depunerea unei coroane din partea organizatorilor la bustul lui Simion Bărnuțiu, la ora 10.20.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on mai 26, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.