Premianții celei de-a VI-a ediții a Concursului de creație literară „Balla-Fényi” de la Carei

Corina Nuna – șef secție în cadrul Bibliotecii Municipale Carei, informează despre cea de-a VI-a ediție a Concursului de creație literară „Balla-Fényi”. Concursul a avut loc în organizarea Bibliotecii Municipale Carei și a Direcției de Cultură a Municipiului Carei.

IMG_4617Concursul s-a adresat tinerilor autori de poezie sau proză scurtă din instituțiile de învăţământ careiene și din localitățile din împrejurimi, atât pentru secția română cât și pentru cea maghiară, pe două grupe de vârstă: gimnaziu și liceu.

În urma jurizării lucrărilor, la grupa de vârstă gimnaziu, secțiunea poezie, Gozner Alexandra Ioana s-a clasat pe locul I, Onodi Blanka Beatrix a obținut locul II, iar Mureșanu Teodora, locul III.

La aceeași grupă de vârstă, tot la secțiunea poezie, dar în limba maghiară, Tihanyi Amanda a obținut locul I. Lieb Denisa a primit mențiune, iar acuarela ce a decorat poezia Izabelei Veres i-a adus acesteia un premiu special.

La secțiunea proză, grupa de vârstă gimnaziu, secția română, pe primele trei locuri s-au clasat: Emilia Berciu (locul I), Denisa Han (locul II) și Denisa Pop (locul III). La secția maghiară locul I a fost ocupat de Tihanyi Amanda care a surprins plăcut cu creațiile sale atât în proză, cât și în versuri.

La grupa de vârstă dedicată liceenilor, la poezie, secția română, a luat locul I Farkas Ana Maria, iar la secțiunea proză cei mai inspirați au fost Patricia Anamaria Cociorvă (locul I), Mark Gârbovan (locul II) și, din nou Farkas Ana Maria (locul III).

Au fost răsplătiți cu diplome de participare elevii: Iulia Șuth, Carla Șuth, Bianca Onodi și Rafael Zdroba.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 26 mai 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.