Ziua Eroilor a fost sărbătorită cu fast la Negrești-Oaș, printr-o serie de evenimente

Primăria Negreşti-Oaş, Consiliul local Negreşti-Oaş şi Casa Orăşenească de Cultură au organizat joi, 9 iunie 2016, mai multe evenimente dedicate Zilei Eroilor, la monumentul eroilor din parcul central al orașului.

DSC03035Alături de primarul Aurelia Fedorca, au participat şefii de servicii din primărie, consilierii locali, preoţi, reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi învăţământ din Negreşti-Oaş, reprezentanţi ai partidelor politice, ai poliţiei locale şi de frontieră, elevi, profesori și locuitori ai Negreștiului.

DSC03033Sărbătoarea a început la ora 12.00 cu intonarea imnului naţional al României de către Mariana Bura de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș.

A urmat un ceremonial religios cu participarea protopopilor de Negrești, Mihai Feher și Iacob Feier, însoțiți de un sobor de preoți.

DSC03037

DSC03040

DSC03041Însemnătatea istorică a zilei a fost prezentată de istoricul dr. Viorel Ciubotă de la Muzeul Județean Satu Mare.

În mesajul său, primarul Aurelia Fedorca a subliniat importanța Zilei Eroilor, în contextul în care și negreștenii au participat în număr mare la luptele pentru apărarea țării, mulți dintre ei devenind eroi ai națiunii române. A mulțumit încă o dată negreștenilor pentru încrederea acordată prin votul de duminică, 5 iunie, fiind hotărâtă să nu-i dezamăgească.

DSC03046

DSC03049

DSC03054

DSC03057Au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei și Consiliului Local Negrești-Oaș, structurilor Ministerului Afacerilor Interne și instituțiilor de învățământ.

Au avut loc momente artistice susținute de elevii de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș: Gabriela Oros, Vlad Belbe, Anton Petrică, Mariana Bura, care au participat la festivitate însoțiți directorul Liceului Teoretic, Viorel Bud, profesorii Mihaela Grigorean și Marin Grigorean.

DSC03059

DSC03060

DSC03063

DSC03067

DSC03073În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei eroilor i s-a conferit prin lege statutul de ”sărbătoare naţională a poporului român” şi s-a stabilit a fi sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării, potrivit tradiţiei româneşti.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 9, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.