Dumitru Țimerman își lansează luni la Filarmonica de Stat ”Dinu Lipatti” două noi volume

Dumitru Țimerman vă invită luni, 13 iunie 2016, ora 16,00, la Filarmonica de stat ”Dinu Lipatti” din Satu Mare, la o dublă lansare de carte: ”Cupa îngerilor” poeme exotice și ”Dușman sau prieten !?” – confesiuni pamfletare.

Evenimentul literar va fi precedat de un miniconcert la pian susţinut de elevi ai Liceului de artă ”Aurel Popp” din Satu Mare, de la clasa de pian a prof. Angela Kusnyer: Struczuy Zsuzsanna – clasa a IV-a, Cristian Torja – clasa a VIII-a și Grațian Țimerman– clasa a VI-a

cupa ingerilor”Cupa îngerilor” este o carte de poeme, care surprinde revelaţiile sentimentelor trăite sub tutela Luminii Divine a îngerilor. Cartea mai cuprinde şi consideraţiile critice ale unor cititori  legate de alte cărţi publicate de Dumitru Ţimerman. Cartea este prefaţată de Ioan Nistor, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

”Dușman sau prieten !?” este o carte de confesiuni pamfletare. Prin intermediul pamfletelor sunt scoase în evidenţă stările dramatice şi diversitatea comportamentului în relaţiile interumane din spaţiul public. Cartea este prefaţată de pictorul Nicolae Pop, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

dusman sau prietenDumitru Țimerman – Referințe literare:

2000 – Volumul de debut” Poemele satului”- Editura “ Solstiţiu”, prefaţat de prof. Univ. Dr. IOAN ROTARU.

2002 – “Praful drumului meu” – poeme-Editura  “Solstiţiu”.

2006 – “Miracolul revelaţiei poetice” – poeme, povestiri pentru copii, criticăliterară- Editura ”Daya”.

2008  – “Scânteile trăirii” – poezii, Editura ”Daya”.

2013 “Comoara din ulcior“- povestiri pentru copii, Editura “Eco Print“

2015 – ”Duşman sau prieten !?” – confesiuni pamfletare, ”Cupa îngerilor” – poeme exotice, Editura Daya.

Premii literare: Menţiune la Festivalul de poezie “Baladele Dunării”( 1981 )-preşedintele juriului a fost Adrian Păunescu; Premiul Bibliotecii “Elena Farago”, la Festivalul de poezie– Craiova (1982); Premiul I la Festivalul „Cântarea României”(1983); Premiul Fundaţiei culturale “Eco Art”a Editurii “Danaster” la Festivalul de povestiri pentru copii “Bojdeuca lui Ion Creangă”, Iaşi (2001).

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 iunie 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.