Poeta Dana Criste și-a lansat la CJCPCT Satu Mare al doilea volum de poeme, ”Desculț prin iubire”

Miercuri, 22 iunie, începând de la ora 16.00, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare a avut loc lansarea volumului de poezie ”Desculț prin iubire”, autor poeta Dana Criste. Volumul a apărut la Editura Eco Print din Satu Mare.

DSC_0006Primul volum al poetei a apărut la începutul acestei primăveri cu titlul ,,Aproape de liniștea simțirii”. Dana Criste activează cu succes în cadrul Cenaclului ”Cronograf”. Poemele sale sunt foarte sensibile, ea dezvăluie zbuciumul interior al femeii dornică de o sinceră și adevărată iubire.

Discuția a fost deschisă de către directorul CJCPCT, Robert Laszlo, care a spus că această lansare de carte vine să intregească  șirul evenimentelor culturale care au loc la Centrul de Creație în ultimele zile. A vorbit apoi despre activitatea poetei Dana Criste în cadrul Cenaclului ”Cronograf”.

Președinta cenaclului, Loredana Știrbu a caracterizat manifestarea de lansare a cărții ca fiind ”o adevărată sărbătoare a creației”. Dana Criste este o poetă care scrie o poezie foarte sensibilă, face ”o adevărată intospecție a sufletului”, întoarce iubirea pe toate fețele și o privește din diferite unghiuri, uneori inedite. O mai caracterizează faptul că este o poetă foarte sinceră.

DSC_0001Poetul Felician Pop a spus că poezia Danei Criste te duce cu gândul la poeziile lui Nichita Stănescu, atunci când scrie despre iubire. Cititorul poate observa că avem de a face cu o poezie feminină. Versurile ei demonstrează că noi, suntem ”o succesiune de ființe și nu una singură”. Prezintă iubirea așa cum este. Scrie poeme cu o profundă rezonanță. Dana Criste prin versurile ei aduce un omagiu iubirii. Ea pune semnul egalității între sinceritate și iubire și nu își imaginează existența în afara iubirii.

Profesoara Viorica Cherecheș a prezentat un adevărat eseu literar analizând poeziile Danei Criste, care crede cu tărie că iubirea este totul, iar dincolo de iubire este numai întuneric. Viorica Cherecheș a dat citire unor poeme, traduse de ea în limba franceză.

DSC_0003Au mai exprimat aprecieri la adresa volumului lansat, scriitorul Mihai Sas, care a spus că Dana Criste scrie poeziile cu sufletul, demonstrează că în iubire suntem permanent niște copii. Profesorul Nicolae Pop a caracterizat-o pe autoare ca fiind o ”poetă de esență rară”, care merită să fie promovată, deoarece este plină de înalte calități.

Dana Criste a mulțumit tuturor pentru frumoasele cuvinte rostite la adresa ei, și pentru faptul că au venit să fie alături de ea la acest eveniment foarte important din viața ei. Apoi, a citit cele mai noi poeme ale sale scrise cu puțin timp în urmă.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 22, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

2 Responses to Poeta Dana Criste și-a lansat la CJCPCT Satu Mare al doilea volum de poeme, ”Desculț prin iubire”

  1. Dana Criste este o mincinoasa extraordinara!

    Preocuparea ei principala este satraga tepe.

  2. Daniela Criste este o scroafa extraordinara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.