S-a deschis EXPO 2016 ”Fabricat în Satu Mare”, ediția a șasea. Expun 56 de firme

Vineri, 24 iunie, în prezența oficialităților județene și municipale s-a deschis cea de-a șasea ediție a unui eveniment devenit tradițional, EXPO 2016 ”Fabricat în Satu Mare”. Evenimentul a fost prezentat de Alexandra Catargiu, PR în cadrul DRW.

1Sponsorii Gold ai acestei ediții sunt Zes Zollner Electronic, Technosam, Anvis ROM, Autonet Import România, Polipol România, Nova Oaș. ContiTech Fluid Automotive România, BRD. Sponsorii Silver: NN Asigurări de Viață România SA și MK System. Sponsorii Bronze: Dräxlmaier România Sisteme Electrice și Schlemmer România.

2Pe un spațiu total de 577 metri, expun un număr de 56 de firme sătmărene: Apaserv, VMV, Metamob, Poszet, Steiger, Neptun Company, Erozprod, Fantezia Decor, GAL-uri din județul Satu Mare, OJ – FIR Satu Mare, CECCAR, PFA Bura Ștefan, Spencer, Amik Woodman, Onodi Lamps, Muziczier, PFA Laczko, Fundația Hans Lindner, Mark Manufaktur, Aurora, Camera Meșteșugarilor, Asociația SAVO, Zes Zollner Electronic, Technosam, Anvis Rom, Autonet Import, Polipol Mobila, Nova Oaș, Contitech Fluid Automotive România, BRD Groupe Societe Generale, NN Asigurări de viață România, MK System, Dräxlmaier România Sisteme Electrice, Schlemmer România, Black Steel Professional, Inedit, Heller, Electrolox, MPL Engineering, Havasi Serv Construct, Autonova, Plumbek Consulting, Ratioterm, Pro Avis, Alfa Vega, Lebăda, Stahlbau Hermann, Rotaract, Samstudia, Sam Mills, Woco, CBS Marmura, VRSD Consulting, City Hotel, Gotec.

3Programul expozițional este între orele 10.00 – 18.00.

Primul care a luat cuvântul a fost pe scena amenajată în incinta expoziției a fost Iuliu Cadar, președintele Asociației Germano-Române. El i-a felicitat pe organizatori pentru noua expoziție. ”Toți factorii economici și organele locale și județene trebuie să facă totul pentru a crea un viitor mai bun pentru sătmăreni. Mediul economic trebuie să fie implicat tot mai mult pentru interesul sătmărenilor”, a spus Iuliu Cadar.

4Vicepreședintele AEGR, Tiberiu Marcos a vorbit despre prezența celor 57 de firme la această manifestare. Există un real suport pentru generarea unei noi dezvoltări, expoziția din anul acesta contribuie la promovarea economiei județului Satu Mare. De dezvoltarea firmelor depinde și dezvolatrea județului, a spus Tiberiu Marcos. Se dezvoltă noi relații economice, cu firme tot mai puternice. Se are în vedere în viitor realizarea primului campus universitar la Satu Mare și sprijinirea firmelor care au capacitate de cercetare. Toți oamenii de afaceri așteaptă cu nerăbdarea aprobarea Legii meșteșugarilor. Vorbitorul s-a mai referit și la necesitatea dezvoltării unei activități de marketing adecvat.

12

11

10Din partea Ambasadei Republicii Federale Germane a vorbit Sebastian Gromig, șeful Secției Economice și Comerciale a Ambasadei. El și-a manifestat bucuria că poate fi prezent din nou la Satu Mare și i-a felicitat pe organizatori. Satu Mare nu este în centrul geografic al României dar, este la mijlocul relațiilor economice dintre România și Germania. ”Suntem fericiți că ne aflăm la Satu Mare, că putem vedea ce s-a realizat în anul care a trecut. Faptul că președintele Germaniei Joachim Gauck a făcut recent o vizită în România este încurajator”. Sebastian Gromig a felicitat autoritățile sătmărene pentru relațiile bune pe care o au cu mediul de afaceri.

Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, a vorbit despre faptul că în urmă cu patru ani a avut onoarea să participe la deschiderea expoziției alături de primarul Sibiului, actualul președinte al României Klaus Iohannis. De atunci expoziția a crescut an de an. ”Medierea între toți factorii economici este un obiectiv al nostru”, a spus prefectul și a urat succes tuturor firmelor prezente.

9

8Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba a mulțumit pentru primirea călduroasă care i s-a făcut. S-a pronunțat pentru realizarea unor parteneriate serioase și consecvente. ”Zona Sătmarului este o zonă în continuă dezvoltare, prin urmare trebuie să ne aliniem la standardele deja existente, să dezvoltăm infrastructura județului”, a spus Pataki Csaba, remarcând că an de an expoziția este în creștere și participă tot mai multe firme.

Au mai luat cuvântul viceprimarii municipiului Satu Mare, Adrian Albu și Doina Feher. Adrian Albu s-a referit la vizita în România a președintelui Germaniei, vizita fiind ”un semn bun în relațiile româno-germane” și a promis că Primăria Satu Mare va face totul pentru dezvoltarea economică a municipiului. ”Primim propuneri și sugestii de la toată lumea”.

7

6

5Cunoscutul om de afaceri sătmărean Jozsef Szepeschy s-a declarat fericit că poate să se afle din nou acasă la Satu Mare. Deja a avut o discuție cu autoritățile județene pentru dezvoltarea relațiilor cu unele județe din Germania. Ca și om de sport, a vorbit despre ultimele realizări în domeniul scrimei sătmărene. A sperat că într-un viitor nu prea îndepărtat Satu Mare o să se dezvolte așa cum a fost cândva, prin anul 1964.

Oficialitățile județene și locale împreună cu oaspeții au vizitat expoziția, stand după stand. Au stat de vorbă cu expozanții, au pus întrebări și s-au fotografiat cu cei prezenți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 24, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.