Eveniment cultural-artistic de excepţie la Bixad, cu ocazia sărbătoririi solstiţiului de vară

Solstiţiul de vară, timp magic, când soarele ajunge la apogeul duratei de strălucire și intensitate, este marcat de sărbătorile verii: Sânzienele (Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul) și apoi Sf. Petru.

bixadLa Bixad, mai precis pe scena parcului de lângă izvorul celebru al comunei, în duminica de 26 iunie, între Sânziene și Sf. Petru, în plină exuberanță solară, a avut loc un eveniment cultural-artistic de o frumusețe și o temeinicie a lucrului bine făcut, așa cum ne-au obișnuit în ultimii ani artiștii amatori ai Asociatiei de pensionari Satu Mare, conduși de profesoara Livia Haidu.

Programul artistic a început cu momentul împletirii coronițelor din flori de sânziene și apoi aruncarea lor pe acoperișul scenei de către „fetele” ansamblului la care s-au alturat și fetele satului, sub coregrafia profesoarei Veronica Bancoş.

Derularea programului a fost presărata de glume spuse cu mult har de profesorul Alexandru Ivanovici.

Cireașa de pe tort a fost pusă de celebrele și încântătoarele soliste de muzică populară Angela Munteanu și Lucia Pop Borleanu.

Livia Haidu a înnobilat sărbătoarea în stil caracteristic, cu orchestrarea întregului spectacol, având inclusiv cuvântul de deschidere, în care a vorbit despre cele două sarbatori, Sânzienele și Sf. Petru, ca o adevarată iubitoare a istoriei și culturii țării natale.

Asociația Alternative Negresti-Oas a inițiat și sponsorizat acest eveniment, fiind într-o colaborare mai îndelungată cu Asociaţia Pensionarilor. Berinde Maria, inv. Matei Viorica si președinta asociației, Lucia Homorozan, au fost gazdele ospitaliere ale artiștilor. Asociaţia Alternative transmite mulţumiri primăriei Bixad pentru tot sprijinul acordat.

În acest mod, sperăm că Sânzienele ne vor proteja și anul acesta de toate stihiile naturii și vor veghea la succesiunea armonioasă a anotimpurilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iunie 28, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.