A.J.O.F.M. Satu Mare: Angajatorii au obligația de a comunica agenției locurile de muncă vacante

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare aduce la cunoștința tuturor angajatorilor din județul Satu Mare că au obligația să comunice la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare toate locurile de muncă vacante.

AJOFM-Satu-Mare-7Această obligație este dată de prevederile Legii 76/2002 cu modificările și completările ulterioare, care la art.10 prevede obligativitatea comunicării tuturor locurilor de muncă vacante în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora.

Angajatorii care au încadrat în muncă, conform legii, persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați, conform Art.41 aliniat (2) din Legea 76/2002 cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condițiile legii.

Nerespectarea acestor termene se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 5.000 lei, conform art.113 litera a) din Legea 76/2002.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 7, 2016. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.