Până la sfârșitul anului, în județul Satu Mare vor fi eliberate toate titlurile de proprietate

Luni, 11 iulie 2016, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare, subprefectul Tamas Altfatter a susținut o conferință de presă care a avut următoarea ordine de zi: Prezentarea unei informări cu privire la constituirea Consiliilor locale; Problemele legate de fondul funciar; Finalizarea centralizării pagubelor din agricultură; Derularea POAD; Simplificarea plății taxelor și impozitelor.

DSC_0164În cursul lunii iunie 2016 au avut loc ședințele de constituire a celor 65 consilii locale și ale Consiliului Județean Satu Mare. Convocarea ședințelor s-a făcut prin ordinul Prefectului județului Satu Mare. La a doua convocare s-au constituit Consiliile Locale din Călinești-Oaș, Gherța Mică, Socond și Căuaș. La a treia convocare s-a constituit Consiliul Local din Cămârzana. La ședințele de constituire s-au validat mandatele aleșilor locali, s-au completat comisiile de specialitate, conform procedurilor stabilite prin lege. În următoarele ședințe au fost aleși viceprimarii, nereușindu-se alegerea viceprimarilor în comunele Păulești, Racșa și Viile Satu Mare.

Una din cele mai importante sarcini care cad în sarcina noilor autorități este problematica fondului funciar. Se are în vedere impulsionarea finalizării procesului de reconstituire a dreptului de proprietate funciară. Prefectul județului Satu Mare, Radu Bud, în calitate de președinte al Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor a întreprins consultări cu reprezentanții comisiilor locale.

Fenomene meteorologice periculoase, grindină de mari dimensiuni au afectat în județul Satu Mare pe o suprafață de 10.580 hectare. Pagubele au fost evaluate de către două comisii constituite prin Odrinul Prefectului nr.257/22.06.2016. Cele mai afectate localități au fost orașele Carei și Ardud, respectiv comunele Berveni, Cămin, Căpleni, Doba, Dorolț, Foieni, Moftin, Petrești, Pișcolt, Socond, Urziceni, Vetiș, Viile Satu Mare. Datele centralizate au fost transmise forurilor superioare pentru identificarea unor soluții de sprijin pentru agricultorii afectați.

În județul Satu Mare a început derularea programului de distribuire de ajutoare de la Uniunea Europeană. Vor beneficia de aceste ajutoare 71.283 de persoane. Până la sfârșitul lunii august vor fi livrate 142.566 pachete cu alimente. De aceste ajutoare beneficiază cetățenii care au venituri cumulate mai mici de 450 lei net. Pachetele conțin câte 1 kg de făină de grâu, mălai, orez, precum și o conservă de carne de vită de 300 g, o conservă de pateu de 200 g, 1 litru ulei, o pungă de 400 g paste făinoase, o cutie pastă de tomate de 400 g, o pungă de 500 g. fasole boabe.

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr.41/2016 se simplifică plata taxei de pașaport, permise, înmatriculări auto, plăci de înmatriculare, permise de conducere care se pot face prin internet banking, virament, mandat sau în numerar, pentru fiecare serviciu existând o plată unică. Taxele la bugetele locale se achită în continuare la casieriile primăriilor de pe raza de domiciliu, respectiv sediu al solicitantului.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 11, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.