„S-au curentat” cu dosare penale

Vineri, 18 ianuarie, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au participat în colaborare cu specialiştii de la SC Electrica SA la o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică în mai multe localităţi de pe raza judeţului.

1779270147-69a86d802edhand2

Astfel, pe raza localităţii Boineşti s-a constatat faptul că la imobilul aflat în proprietatea lui M. Vasile de 49 de ani s-a intervenit asupra carcasei metalice a contorului electric, în care era efectuat un orificiu prin care era introdusă o sârmă de oţel de 1,5 mm, care oprea discul contorului blocând astfel contorizarea energiei electrice consumate.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, la imobilul aflat în proprietatea lui S. Vasile Augustin, de 26 de ani, s-a găsit un cablu electric racordat la siguranţa principală, prin care se ocolea contorul electric şi care alimenta cu energie electrică un imobil situat la circa 20 de metri, sustrăgându-se astfel energie electrică.

În după amiaza aceleiaşi zile, la imobilul proprietatea lui V. Gheorghe, situată pe raza localităţii Doba au fost descoperite două conductoare legate la firida din siguranţa principală, care alimentau cu energie electrică două anexe din curtea imobilului, energia electrică consumată prin aceste fire nefiind contorizată, sustrăgându-se astfel energie electrică.

Jandarmii le-au întocmit celor trei persoane actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de „furt de energie electrică” şi de „folosire a instalaţiilor clandestine în scopul racordării directe la reţea”, actele fiind înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru continuarea cercetărilor. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 20, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.