Consiliul Județean Satu Mare va pune în valoare Casa Vécsey – Muzeul de Artă

Județul Satu Mare prin Consiliul Județean Satu Mare intenţionează implementarea proiectului ”Punerea în valoare a monumentului istoric Casa Vecsey” – Muzeul de Artă Satu Mare”. Casa Vécsey, care găzduieşte actualmente Muzeul de Artă Satu Mare, este una dintre cele mai reprezentative clădiri publice din centrul istoric al orașului Satu Mare.

CAM20521Clădirea se află pe lista monumentelor istorice din județul Satu Mare, constituind un imobil determinant pentru imaginea Pieței Libertății, având origini în secolul XIX. Casa Vécsey are fațada realizată în stil neogotic. Monumentul are o planimetrie în formă de L, și este format din două corpuri de clădiri distincte, care au fost unificate în secolul XIX, și anume propriu-zisa Casă Vécsey, clădire cu un etaj, construită în 1842, aflată pe frontul străzii și aripa estică, dinspre curte, cu regim parter, și care este considerată cea mai veche clădire civilă a orașului.

Ca urmare a deschiderii apelului de proiecte din cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, Județul Satu Mare prin Consiliul Județean Satu Mare, a identificat fonduri disponibile şi intenţionează depunerea unei cereri de finaţare pentru proiectul ”Punerea în valoare a monumentului istoric “Casa Vecsey” – Muzeul de Artă Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 15, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.