Gál Ilona-Gyöngyi, Ioan Pop, Cosmin Bota și Ioan Belbe şi-au ocupat funcţiile de consilieri judeţeni

În data de 18 iulie, luni, în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc ședința ordinară a Consiliului Județean, condusă de președintele Pataki Csaba alături de vicepreședinții Ioan Rus și Alexandru Panea. Au fost prezenți 32 de consilieri aleși.

DSC_00871După prezentarea ordinei de zi care a fost validată au fost citite procesele verbale de validare a mandatului consilierilor Gál Ilona-Gyöngyi, din partea UDMR, Ioan Pop de la PSD, Cosmin Gheorghe Bota de la ALDE și Ioan Belbe de la PNL. Au fost votați în unanimitate și pe rând au depus jurământul. Aceștia au ocupat locurile foștilor consilieri Nagy Szabolcs (UDMR), Octavian Petric (PSD), Claudiu Simion Sulea (ALDE), și Romeo Florin Nicoară ale căror mandate de consilieri județeni au încetat de drept.

De asemenea au fost desemnați reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare din cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică pentru mandatul 2016-2020; desemnarea reprezentantului Consiliului Județean în Adunarea Generală a Asociației „Club Sportiv Fotbal Olimpia 2010; numirea membrilor reprezentanți ai Consiliului Județean în Consiliul Director al Asociației „Club Sportiv Fotbal Olimpia 2010”. A fost desemnat reprezentantul județului Satu Mare în Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord precum și desemnarea reprezentantului județului Satu Mare în Consiliul de Administrație al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord. Toate modificările și completările făcute s-au făcut în mod democrat prin vot secret în urma căruia s-au întocmit Proiectele de Hotărâri pe numele acestora.

Au mai fost aprobate Proiecte de hotărâre cu privire la modificarea componenței nominale a comisiilor de specialitate pe principalele domenii de activitate ale Consiliului Județean, a fost aprobat contul de execuție a bugetului județului, a bugetelor instituțiilor publice, a bugetului împrumutului intern la 30 iunie 2016. S-a aprobat Studiul de fezabilitate al obiectivului „Managementul regional al deșeurilor urbane și ecologizarea rampelor de deșeuri din Județul Satu Mare”. S-au aprobat fonduri pentru dezvoltarea turismului în zona Luna Șes: montarea instalației de transport pe cablu și amenajarea pârtiei de schi în sistem de înzăpezire a pârtiei.

În finalul ședinței președintele Consiliului Județean l-a problemele ridicate privind necesitatea reabilitării unor drumuri județene a informat consilierii că în data de 27 iulie se va semna contractul de execuție a lucrărilor după care se poate interveni la toate drumurile, acolo unde este nevoie, mai ales a celor trecute în programul PNDL. Drumul din comuna Homoroade va fi reabilitat de firma Tehnic Asist Botoșani care a câștigat licitația.

Consilierul Virgil Enătescu  a informat că la Spitalul Județean de Urgență nu mai există cardiologie de urgență, din lipsă de personal, ceea ce poate avea urmări grave pentru sătmăreni, de asemenea nu este apă sterilă la sala de operație, prin urmare, acordarea asistenței de urgență este deficitară din lipsă de oameni competenți.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 18, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.