Condiții speciale pentru circulația autovehiculelor de tonaj mare

Primarul municipiului, dr. Dorel Coica alături de viceprimarul Marcela Papici au avut miercuri, 27 martie o şedinţă de lucru cu reprezentanţii societăţilor de transport marfă din municipiului Satu Mare în vederea întocmirii de comun acord a regulamentului privind circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 3,5 t, pe raza municipiului Satu Mare.

DSC_0015

S-au dezbătut următoarele aspecte: orarul de aprovizionare cu marfă în zona centrală, accesul gratuit în zona centrală a municipiului cu autovehicule cu masa totală până la 7,5 t într-un anumit interval orar, traseul autovehiculelor aflate în tranzit prin municipiu,  modul de întocmire al autorizaţiilor de acces pentru traficul greu.

S-a ajuns la următoarele concluzii:

Primăria a propus, în zona centrală, un orar de aprovizionare pentru mărfuri de circa 4 ore pe zi. Reprezentanţii societăţilor de transport marfă au propus mărirea acestui interval orar. Pentru autovehiculele cu tonaj peste limita autorizată, aflate în tranzit, care vor să acceseze zona cu acces interzis din punct de vedere al tonajului, se vor pune în vânzare tichete la staţiile Peco de la intrările din municipiu, cu care Primăria urmează să încheie protocol de colaborare în acest sens.

S-a propus eliberarea autorizaţiilor de acces pe firmă şi masă totală maximă autorizată, fără a înregistra numărul de înmatriculare pentru a veni în ajutorul societăţilor (autorizaţia fiind transmisibilă pe maşină de acelaşi tonaj).

În scopul unei bune colaborări cu reprezentanţii societăţilor de transport şi în scopul reglementării circulaţiei pe raza municipiului Satu Mare, se va ţine cont de propunerile exprimate la această întâlnire urmând a se întocmi şi supune aprobării regulamentului privind circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată, mai mare de 3,5 t, pe raza municipiului Satu Mare.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 27 martie 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.