Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare organizează „Ziua Porților Deschise”

În perioada 1- 4 aprilie 2013,  Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare va organiza la sediul instituției ”Zilele porților deschise”, oferind astfel posibilitatea tuturor  instituțiilor de învățământ doritoare, ca în cadrul Programului ”Să știi mai multe, să fii mai bun” inițiat de MEN, să viziteze laboratoarele din cadrul instituției și să se familiarizeze cu activitatea instituției precum și cu rețeaua de monitorizare a calității aerului.

23 copil dedicat actiunii plantarii puietilor de molidPână în prezent, au venit solicitări de la Școala Gimnazială ”Ion Creangă” – în data de 1.04.2013, ora 10.00, Liceul de Artă ”Aurel Popp” – în data de 2.04.2013, ora 9.00, Școala Gimnazială nr. 10 – în data de 3.04.2013, ora 10.00, Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”  – în data de 4.04.2013, ora 9.00.

Totodată, în aceași perioadă vor avea loc acțiunile de plantare în curțile instituțiilor de învățământ înscrise la concursul ”Oaza de verde pentru educație”. Vor fi plantați  113 puieți de stejar pedunculat, 30 de puieți de stejar roșu și 97 de puieți de mesteacăn, care sunt asigurați de Direcția Silvică Satu Mare.

Ținând cont de faptul că Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali, cu privire la importanţa pădurilor, la nivelul județului Satu Mare se vor demara mai multe acțiuni, astfel:

În data de 5.04.2013, APM Satu Mare împreună cu partenerii săi, vor planta un număr de 1.150 de puieți în zona Tarna Mare, pe amplasamentul viitoarei tabere ecologice care se va realiza din fonduri europene. Astfel se va face o mică pădure cu specii de salcâm, stejar pedunculat, stejar roșu, mesteacăn și plop, pădure care va reprezenta o importanța zonă de studiu dar și de recreere pentru toți cei care vor beneficia de viitoarea tabără ecologică.

În acest an, din inițiativa Consiliului Județean Satu Mare în colaborare cu APM Satu Mare şi Direcția Silvică Satu Mare, s-a lansat o amplă campanie de plantare de puieți pe teritoriul județul Satu Mare, din dorința de a mări suprafeţele spaţiilor verzi din intravilanul și extravilanul localităţilor. Astfel, începând cu luna aprilie se vor planta puieți forestieri pe o suprafață de 23,31 ha din 83.58 ha prevăzute a fi împădurite din comunele implicate în proiectul „Controlul integrat al poluării cu nutrienţi”. Este vorba de zonele situate în zonele vulnerabile la nitrați, conform Ordinului nr. 1552/743/2008, din comunele Acâş, Batarci,  Crucişor, Culciu, Doba, Medieşu Aurit, Oraşu Nou, Păuleşti, Santău, Tăşnad şi Urziceni. O primă acțiune de plantare va avea loc pe teritoriul comunei Doba, în apropierea Depozitului ecologic de deșeuri, cu participarea angajaților de la Primăria Doba, de la Depozitul ecologic, a voluntarilor din comunitatea Doba și a elevilor de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 27, 2013. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.