Cavaleri maltezi, teutoni şi templieri, în premieră la Festivalul Medieval de la Carei

Sâmbătă şi duminică, 30 şi 31 iulie 2016, la Carei s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval „Villa Karul”. Festivalul a debutat sâmbătă, 30 iulie 2016, la ora 16.00, cu o paradă a participanţilor prin centrul municipiului Carei. Aceştia au prezentat onorul la intrarea Castelului Károlyi, unde au fost aşteptaţi de reprezentanţi ai cavalerilor maltezi, teutoni şi templieri, prezenţi în premieră la Festivalul Medieval de la Carei.

med 1Timp de două zile toţi cei care au vizitat Parcul Dendrologic din jurul Castelului Károlyi din centrul municipiului Carei au putut asista la o serie de activităţi care te transpuneau într-o altă lume şi în vremuri îndepărtate. Domniţe şi cavaleri te invitau să asişti şi chiar să participi la demonstrațiile de mânuire a armelor medievale, luptele medievale, şcoala de scrimă, şcoala de dans medieval, demonstraţiile de tir cu arcul, demonstraţiile meşterilor sticlari, pielari, fierari şi lutieri, spectacolul cu foc, muzica şi teatrul medieval.

med 2

med 3

med 4Nu au lipsit nici programele interactive pentru copii sau tradiţiile culinare, pregătite de membrii Asociaţiei Culturale „Borókagyökér” din Satu Mare. Atelierul de origami condus de Hotvath Otto , unde se puteau confecţiona săbii, scuturi sau toporaşe doar din hârtie a atras o serie de copii şi în acest an.

Participanţii la cea de-a patra ediţie a Festivalului Medieval „Villa Karul” au fost: Ordinul Cavalerilor „Paladinii de Terra Medies” din Mediaş, Ordinul „Arany Gríff” din Odorheiu Secuiesc, Ordinul „Kerecsensólyom” din Târgu Mureş, Arcaşii „Corvus Regia” din Carei, Asociaţia „Lupii din pustă” din Aleşd, Arcaşii Cetăţii Alba Iulia, Asociaţia Culturală „Borókagyökér” din Satu Mare, Trupa „Fire Dream” din Mediaş, meşteri sticlari, pielari, lutieri, fierari din Oradea, Satu Mare, Timișoara şi Arad, Formaţia de muzică veche „Carmina Renascentia” din Carei şi Trupa de teatru M.E.E.M. din Carei.

med 8

med 9În cele două zile, cel mai numeros public a fost prezent la spectacolul de jonglerii cu foc prezentat de Trupa „Fire Dream” din Mediaş în seara zile de sâmbătă. Şi în acest an, aceştia au impresionat spectatorii cu un show extrem de bine realizat, un spectacol care de la an la an devine din ce în ce mai spectaculos şi mai atractiv.

med 5

med 6

med 7Festivalul s-a încheiat duminică seara, cu deja tradiţionalul concert de muzică veche al formaţiei careiene „Carmina Renascentia”, care s-a desfăşurat în faţa fostului cinematograf din Carei.

Organizatorii mulţumesc reprezentanţilor Poliţiei Locale Carei, echipajului de Jandarmi, echipajului de intervenţie din partea ISU şi al Pompierilor care au fost prezenţi în cele două zile, contribuind la buna desfăşurare a manifestărilor culturale, dar şi reprezentanţilor mass-media pentru promovarea evenimentului.

Vă reamintim că începând de azi, 1 august şi până în 7 august, tot în Parcul Dendrologic din Carei va avea loc cea de-a noua ediţie a Festivalului AUGUSTFEST, unde vă invităm cu drag.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 1, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.