Jandarmeria Satu Mare asigură ordinea publică la evenimentele organizate la sfârşitul săptămânii

Jandarmii sătmăreni vor fi din nou la datorie şi în acest sfârşit de săptămână pentru a le asigura cetăţenilor judeţului Satu Mare un climat optim de ordine şi siguranţă publică.

jandarmÎn vizorul instituţiei se vor afla toate manifestările care se vor desfăşura în spaţiul public, iar jandarmii vor acţiona pentru sprijinirea celor care solicită ajutor, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi a actelor de violenţă, precum şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă legea. Totodată, echipajele de jandarmerie vor executa, activităţi de patrulare în zonele şi arterele intens circulate, în zonele de agrement, cluburi, discoteci şi terase şi vor fi în măsură să intervină de urgenţă pentru a  preveni sau combate, la nevoie, incidentele la adresa ordinii şi liniştii publice.

Vineri, 5 august jandarmii sătmăreni vor asigura ordinea publică la mitingul de protest al fermierilor din judeţul Satu Mare, care se va desfăşura în municipiul Satu Mare pe traseul drumul Botizului –bulevardul Henri Coandă-bulevardul Transilvania- Piaţa 25 Octombrie, în intervalul 11.00-14.00.

Recomandăm sătmărenilor să evite acest traseu,  în intervalul orar descris, întrucât protestatarii  vor  utiliza utilaje agricole şi acest lucru va îngreuna traficul pe traseul menţionat.

Sâmbătă, 6 august a.c, efective al Jandarmeriei Satu Mare vor fi prezente la meciul de fotbal CSFC Olimpia 2010 Satu Mare cu CS Metalul Reşita, meci disputat pe stadionul Olimpia din municipiul Satu Mare, cu începere de la ora 11.00.

Precizăm că, peluza stadionului este închisă pe tot sezonul competiţional, fiind disponibile pentru spectatori tribuna 1 şi tribuna 2.

Duminică, 7 august a.c,, jandarmii sătmăreni vor asigura ordinea publică la August Fest, manifestări organizate la Carei, în intervalul orar 20.00-23.00, la Întâlnirea şvabilor sătmăreni, eveniment ce se va desfăşura la Moftinul Mare, la Sărbătoarea Donath în Viile Satu Mare, dar şi la  manifestările Hodod.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. Participanţilor la adunările publice care vor avea loc în această perioadă le reamintim că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase se pedepseşte cu închisoare de până la 2 ani sau cu amendă, iar împiedicarea, prin orice mijloace, a desfăşurării unei adunări publice care a fost autorizată potrivit legii se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă..

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 4, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.