Recital de chitară și lăută la Castelul Károlyi din Carei, susţinut de Costin Soare

Marţi, 9 august 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei a avut loc Recitalul de lăută şi chitară susţinut de Costin Soare, unul dintre cei mai activi și apreciați chitarişti ai generaţiei sale.

Soare 2Programul a cuprins atât compoziții specifice epocii renascentiste, interpretate la lăută, precum Non dite mai de Valentin Bakfark sau Can she excuse de John Dowland, cât și compoziții pentru chitară clasică, mai ales de origine spaniolă sau latino-americană precum Asturias de Isaac Albeniz, Recuerdos de la Alhambra de Francisco Tárrega sau Danza brasileira de Jorge Morel.

Soare 4

Soare 6Prezentatorul evenimentului a fost Sebastian Crăciun. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul celei de-a patra ediţii a Turneului Naţional „Muzica în Palatele României”, în cadrul căruia Costin Soare susţine recitaluri de lăută şi chitară în palate şi castele din ţară, precum: Castelul Peleş, Palatul Brâncovenesc de la Mogoşoaia, Castelul Strudza de la Miclăuşeni, Cetatea Făgăraşului sau Palatul Culturii din Iaşi.

Soare 7Recitalul a fost organizat de Asociaţia Cultural-Sportivă „Pro Valores”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Carei, Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 10, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.