Poliția Rutieră va lua în acest an măsuri sporite pentru prevenirea accidentelor, în perioada 14-16 august

Creştinii ortodocşi şi cei catolici sărbătoresc anual, la data de 15 august evenimentul religios cunoscut sub denumirea de Adormirea Maicii Domnului, iar la nivel naţional, peste 2 milioane de români îşi serbează ziua onomastică. 

politia negrestiSărbătoarea oferă ocazia unor comunități locale să organizeze manifestări cultural artistice cum este cazul și a celor din județul nostru din orașele Tășnad și Ardud. De asemenea, sărbătoarea determină un aflux mare de credincioși către lăcașurile de cult, cum ar fi cele din Bixad și Măriuș.

Raportându-ne la tragicul eveniment care a avut loc în această perioadă în cursul anului trecut, când pe raza orașului Ardud un accident rutier s-a soldat cu decesul a 6 tineri, Poliția Rutieră va lua în acest an măsuri sporite pentru prevenirea producerii a astfel de evenimente, prin suplimentarea efectivelor care vor acționa în nopțile de 14/15.08, respectiv  15/16.08.2016, atât în puncte fixe de control instituite pe tronsoanele adiacente zonelor de manifestări, cât și în patrulări pe sectoare de drum.

Folosim acest prilej de a recomanda tuturor participanților la trafic să respecte normele rutiere, în special cele referitoare la:

consumul de alcool la volan, știind fiind faptul că deşi încetineşte multe din funcţiile organismului, alcoolul duce la dispariţia inhibiţiilor, ceea ce determinădeseori un comportament impulsiv şi lipsa controlului, situaţii care pot fi fatale şoferului,

viteza excesivă, ținând cont de faptul că viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă și că determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză,

depășire, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare și păstrați o distanță sigură față de autovehiculul din față.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 12, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.