Screening gratuit la Tășnad pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, pe 17 august

În cadrul unui proiect implementat de către Institutul Oncologic din Cluj, cu parteneriatul Registrului de cancer din Norvegia se realizează un amplu program cu privire la barierele în accesarea serviciilor de screening pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin.

cancer-col-uterinPrin acest program se efectuează un studiu în care femei rome și femei din alte categorii defavorizate (de exemplu din mediul rural și orase mici) sunt chestionate pentru a putea înțelege mai bine cum să fie modificat programul așa încât să poată participa la programul de screening mai ușor.

Deja au fost făcute aproape 950 de chestionare, iar acum, prin sprijinul conducerii locale a orașului Tășnad, acest program gratuit ajunge și la Tășnad în data de 17 august 2016, prin două sesiuni, la orele 10.00 și la orele 11.30 (grupe de circa 20 persoane). Locația: Casa de cultură Tășnad.

În județul Satu Mare se dorește aplicarea chestionarelor la 55 de femei de etnie romă. Prin sondaj vor fi alese paciente care să completeze și un chestionar a cărui completare durează aproximativ 30 minute, iar dupa chestionar se susține o sesiune de prezentare legată de screening/prevenirea cancerului.

Dacă femeile doresc (și este recomandabil), pot participa la recoltare în unitatea mobilă de screening care va fi amplasată în curtea Casei de cultură din Tășnad.

Programul este realizat pentru sănătatea femeilor din Tășnad și comunele din împrejurimi. Sunt invitate toate doamnele și domnișoarele care au împlinit vârsta de 18 ani și care doresc să-și verifice starea de sănătate și care doresc să prevină orice complicații legate de cancerul de col uterin.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 15 august 2016. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.