Membrii cenaclului Afirmarea s-au întâlnit pentru muzică și poezie în Grădina Romei

Miercuri, 17 august, începând cu ora 18.00, cenacliștii de la Afirmarea și-au dat întâlnire în aer liber, de data aceasta în Grădina Romei. Și de data aceasta muzica folk a fost vedeta. Cantautoarea Georgeta Govor i-a încântat pe cei prezenți cu cântece pe versurile unor autori sătmăreni, cu compoziții proprii dar și pe versurile poetului Nicolae Labiș, un cântec din repertoriul regretatei Anda Călugăreanu. Binecunoscuta interpretă de muzică populară Angela Munteanu a interpretat printre altele ,,Bardul de la Mircești”, pe versurile lui Carol Scrob, muzica Pietro Mezetti, piesă care mai mulți ani a fost cântată ca și imnul cenaclului sătmărean.

DSC_0002Poetul Ioan Sălăjanu, cunoscut și ca un reputat epigramist, a citit din ultimele sale creații, dar și o frumoasă fabulă. La capitolul poezii, poetul Ioan Anițaș a citit poeziile: Oglinda, Răsărit, Stingerea, Pata, iar profesoara Liliana Doboș-Lazăr poezia Egreta.

Fideli promisiunii făcute la începutul vacanței, cenacliștii de la Afirmarea, care sunt  parte a Asociației Clubul Creatorilor Afirmarea – Satu Mare, vor continua cu activități în aer liber, dând posibilitatea iubitorilor de poezie sătmăreni să ia contact cu creațiile poeților sătmăreni. Următoarea întâlnire va avea loc tot miercuri, peste două săptămâni, întâlnire care va avea loc, după cum s-a afirmat, în Centrul Nou.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 17, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.