Şeful I.J.J. Satu Mare, colonelul Vasile Bocea s-a pensionat după 32 de ani de activitate

Colonelul Vasile Bocea, cel care timp de doi ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare a ajuns la momentul pensionării – trecerea în rezervă. Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, colonelul s-a pensionat după 32 de ani de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

DSCN7343La ceremonie au participat generalul de brigadă Viorel Sălan, Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, subprefectul judeţului Satu Mare, Alfatter Tamas, şefii instituţiilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, şefii instituţiilor cu care I.J.J. Satu Mare cooperează sau colaborează în îndeplinirea atribuţiilor şi cadrele din comandamentul de unitate al Jandarmeriei Satu Mare.

Premergător ceremoniei dedicate trecerii în rezervă, la sediul unităţii a fost predată comanda unităţii şi documentele acesteia, în prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale şi a Adjunctului Inspectorului General al Jandarmeriei Române, generalul de brigadă Viorel Sălan.

În cadrul ceremoniei, reprezentantul eşalonului superior al Jandarmeriei Sătmărene a dat citire ordinului de trecere în rezervă a colonelul Vasile Bocea, cel care a slujit Jandarmeria şi cetăţenii vreme de 32 de ani şi apoi a prezentat ordinul de imputernicire a colonelului Ovidiu Adrian Popa în funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare. Apoi, generalul de brigadă Viorel Sălan, Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române, i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Satu Mare „Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate de ofiţer. Au urmat apoi alocuţiunile invitaţilor la acest eveniment şi ale cadrelor unităţii.

DSCN7347Pătruns de emoţia despărţirii de colectivul Armei pe care a slujit-o vreme de doi ani, fostul comandant a făcut mărturisiri, cu valoare sentimentală, dar şi cu titlu de exemplu pentru cei mai tineri jandarmi: „A fost o onoare să am asemenea subordonaţi. Mulţumesc tuturor colegilor care m-au sprijinit în desfăşurarea întregii mele activităţi. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi. Cu ei am obţinut multe rezultate deosebite. Tuturor le mulţumesc! Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmeria sămăreană, căreia m-am dedicat vreme de doi ani. Doresc să mulţumesc instituţiilor cu care am colaborat atât de eficient, pentru a asigura sătmărenilor – pe care-i respect – ordinea şi siguranţa de care au nevoie şi transmit presei sătmărene cu acest prilej un mesaj de mulţumire pentru obiectivitatea cu care a mediatizat întreaga activitate a Jandarmeriei Satu Mare. Mulţumesc cetăţenilor judeţului Satu Mare, în slujba cărora am fost vreme de doi ani şi le doresc multă sănătate şi fericire.”

Prin vocea colonelului Ovidiu Popa, jandarmii i-au adresat un mesaj de bun-rămas: „Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism. Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, un sprijin de nădejde, iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi”, şi i-au oferit o scrisoare de mulțumire şi un permis de acces permanent in unitate.

DSCN7384La rândul lor, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de domnul colonel Vasile Bocea, suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vom resimţi aceasta atunci când vom avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care ne-a fost lider, va rămâne mereu în inimile noaste ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să–şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie, ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul.

Colonelul Popa Ovidiu Adrian a fost împuternicit să exercite funcţia de Inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare, fiind cel care a îndeplinit funcţia de Prim adjunct al Inspectorului şef la aceeaşi instituţie încă din decembrie 2014.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 18, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.