Alte furturi de material lemnos, sesizate de polițiștii Secțiilor Rurale Tășnad, Valea Vinului și Negrești Oaș

Pe arterele de circulație din zona de responsabilitate au acționat pentru prevenirea şi combaterea transportului și comercializării ilegale de material lemnos și polițiștii Secțiilor Rurale Tășnad și Valea Vinului, dar și cei ai orașului Negrești Oaș.

furt-lemne-740x360Astfel, pe raza localității Poiana Codrului a fost identificat un tânăr de 24 de ani, care oferea spre vânzare material lemnos, încărcat în autoutilitara pe care o conducea.

Și pe raza comunei Acâș a fost identificat un astfel de comerciant în persoana unui bărbat de 29 de ani din comuna Bobota, județul Sălaj.

În ambele situații s-a luat măsura principală de sancțiune contravențională în valoare de 1.000 lei, dublată de măsura complementară a confiscării materialului lemnos, câte 3 metri cubi în fiecare din cele două cazuri.

Pe traseul Luna –  Luna Șes din Negrești Oaș, poliţiştii au oprit pentru control o căruță care transporta material lemnos. Căruțașul nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă a lemnului transportat, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, în conformitate cu prevederile legale. Totodată s-a dispus confiscarea celor 1,5 metri cubi de material lemnos.

Pentru infracţiuni silvice este cercetat și un bărbat de 55 de ani din comuna Vama. Acesta, în data de 24.08.2016 a tras material lemnos, doborât din cauze naturale, într-o rampă, cu intenția de a-l sustrage și care a dispărut la sosirea polițiștilor, sesizați despre faptă de un pădurar.

Cel în cauză a fost identificat ulterior și este cercetat pentru tentativă la furt de arbori, iar cantitatea de 2,5 metri cubi de material lemnos a rămas în custodia lucratorului silvic.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 25, 2016. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.