Foto și video: Trei cetăţeni români, depistaţi la frontieră cu 5.500 pachete de ţigări de contrabandă

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control desfăşurate la frontiera de stat a României, au descoperit 5.500 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal pe piaţa neagră de desfacere din România.

IMG_0615

IMG_0622

Poliţiştii de frontieră cercetează trei cetăţeni români pentru săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă, pentru reţinerea unuia dintre aceştia fiind executate două focuri de armă în plan vertical. 

Ieri, 28 martie, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au observat, pe raza localităţii Lunca la Tisa mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat înspre interior, transportând colete voluminoase. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Sectorului P.F. care a acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece bărbaţii nu s-au supus, poliţiştii de frontieră au folosit, conform legii, armamentul din dotare fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.

IMG_0637

IMG_0641

Astfel, a fost reţinut un cetăţean român în vârstă de 22 ani, Mihai B., domiciliat în județul Maramureş. Totodată, la faţa locului au fost descoperite şase colete ambalate în folie de culoare neagră ce conţineau 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 26.400 lei. Bărbatul este cercetat de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Alte 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, în valoare de peste 11.100 lei, descoperite în mașina unui tânăr din Halmeu

Tot ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare împreună cu lucrătorii D.J.A.O.V. Satu Mare, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, în municipiul Satu Mare, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Peugeot Boxer, înmatriculat în România.

IMG_5283

IMG_5287

IMG_5314

Maşina era condusă de Octavian B., de 26 ani, iar în autoturism se mai afla şi Ioan V., de 22 ani, domiciliaţi în localitatea Halmeu, județul Satu Mare. Existând suspiciuni că bărbaţii transportă ţigări de provenienţă ucraineană, autoturismul şi cele două persoane de sex masculin au fost conduse la sediul S.T.P.F. Satu Mare în vederea efectuării unui control amănunţit.

În maşină au fost descoperite 2.500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 11.100 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul STPF Satu Mare până la finalizarea cercetărilor.

Cei doi tineri sunt cercetaţi de poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă, evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate corespunzător.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on martie 29, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.