Două curse aeriene săptămânale spre Londra de la Satu Mare, începând din 31 octombrie

În data de 5 septembrie, luni, de la ora 14.00, în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, vicepreședintele Ion Rus și directorul Aeroportului Satu Mare, Nicolae Fechete.

consiliul judeteanS-a anunțat oficial că pe 31 octombrie va fi inaugurată prima cursă de pe Aeroportul Satu Mare pe ruta Satu Mare – Londra-Luton și retur de către compania aeriană Wizz Air. Vor fi două curse pe săptămână, luni și vineri.

wizzair”Aeroportul Satu Mare este dotat și poate deservi în siguranță curse aeriene internaționale, vrem să devenim poarta de vest a României. Prețul unui bilet pe ruta Satu Mare – Londra pornește de la 109 ron. În prezent se mai lucrează la finisarea ultimelor detalii care dorim să fie terminate până pe 31 octombrie. Compania Wizz Air a făcut un sondaj înainte de introducerea acestor curse în zonă, și a ajuns la concluzia că din regiunea noastră există un număr mare de persoane care se deplasează la Londra”, a declarat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Ion Rus, a declarat că se dorește ca această modernizare a Aeroportului Satu Mare să fie profitabilă pentru oraș și zonele învecinate prin introducerea cursei Satu Mare – Londra. La Baia Mare au avut loc cu edilii de acolo discuții pentru o colaborare în derularea unor proiecte de dezvoltare a turismului în Maramureș și Satu Mare. Din estimările făcute, în județele Satu Mare, Sălaj și Bihor sunt peste 2 milioane de potențiali pasageri ai curselor aeriene spre vestul Europei.

wizzair1Wizz Air își propune să aibă 10 aeroporturi în România. Deja sunt curse internaționale de pe aeroporturile din Cluj Napoca, Timișoara, Sibiu, Craiova, București, Târgu Mureș și Iași. La acestea se vor adăuga Satu Mare, Suceava și Constanța.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 5, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.