I.S.U. ”Someș” Satu Mare organizează în 12 septembrie concursul internațional ”Scări”, ediția a V-a

Cu ocazia zilei de 13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare organizează în data de 12 septembrie Concursul Internațional “Scări”, ediţia a V-a, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare intervenţiei în situaţii de urgenţă la clădirile înalte.

concursConcursul constă în urcarea pe scările interioare a unui echipaj format din doi pompieri, echipaţi pentru intervenţie, cu costum de intervenţie, cască de protecţie, mănuşi, centură şi bocanci de intervenţie, aparatul de respirat cu aer comprimat în poziţie de lucru şi având asupra lor două role de furtun TIP C, coardă de salvare, cordiţă de legat furtun, un toporaş p.s.i., distribuitor şi o ţeavă de refulare a apei, până la etajul 10 al unei clădiri industriale din cadrul societăţii ABO MIX Satu Mare, str. Depozitelor (175 trepte, la înălţimea de 32 de metri).

Menţionăm că în cadrul competiţiei vor fi înscrise aproximativ 15 echipe din cadrul  subunităţilor de intervenţie ale inspectoratului, câte un echipaj de pompieri din județele Regiunii de Nord-Vest (Cluj, Bihor, Bistrița și Maramureș), precum şi un echipaj internaţional din Ungaria (Nyiregyhaza) și altul din Ucraina.

Competiția se va desfășura după următorul program:

Orele 13.00-13.30 – deplasarea la locul de desfăşurare a concursului

Orele 13.30-14.00 – recunoaşterea traseului, măsurile de securitate specifice obiectivului şi concursului, efectuarea exerciţiilor de încălzire şi pregătirea pentru începerea concursului.

Orele 14.00-15.30 – desfăşurarea competiţiei (SC. ABO MIX. S.A., Str. Depozitelor).

Festivitatea de premiere se va desfășura în cadrul ceremoniilor dedicate zilei de 13 septembrie organizate în data de 13.09.2016 cu începere de la ora 09.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 8, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.