Belánszky Demkó Beáta își expune creațiile la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare

Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Municipiului Satu Mare și Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare au organizat joi, 8 septembrie 2016, de la ora 16.00, vernisajul expoziției de arte vizuale a pictoriței Belánszky Demkó Beáta, membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Evenimentul a avut loc în Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare.

1Născută în Satu Mare, Belánszky Demkó Beáta a urmat cursurile elementare în limba maghiară, iar apoi a continuat la Școala Generală nr. 20. La vârsta de 14 ani familia ei s-a stabilit în Ungaria, motiv pentru care și-a continuat cursurile gimnaziale la Nyiregyháza, iar apoi a absolvit studiile superioare de profil informatică la colegiul din Dunaújváros.

Până la nașterea fiului său a lucrat ca informatician la o societate de asigurări. Deși, inițial picta doar din plăcere, treptat a evoluat și această pasiune și-a preluat locul bine cuvenit în viaţa ei, înlocuind serviciul, a devenit modul de a-și câștiga existenţa.

7Din anul 2010 este membră a Asociației Artistilor Plastici din Satu Mare, luând parte sistematic la taberele de creație și expoziţiile organizate. Este profund recunoscătoare pentru clipele deosebite și săptămânile de neuitat ale acestor tabere.

La ora actuală artista își pune în valoare creațiile prin intermediul unei galerii pe internet, astfel acestea pot ajunge în toate colțurile lumii. Cei mai importanți colecționari provin din Anglia, Statele Unite, Australia, Canada, dar sunt de asemenea și colecționari din Hong-Kong sau Coasta de Fildeș.

2

3Recent, reţeaua de galerii de artă „Carré d’Artistes” din Franța, i-a solicitat 40 de picturi de dimensiuni reduse, pentru propriile expoziții.

Anul acesta, o editură creștină din Anglia a ales una din lucrările sale pentru coperta unei cărți, care a și apărut, titlul este „Preoţimea într-o eră complexă” de autorii Jamie Harrison și Robert Innes.

4

5Țelul ei este să nu se oprească niciodată din dezvoltare, din lucrările expuse se poate observa că în ultimii opt ani a trecut prin mai multe etape și schimbări de stil, dar transformarea este permanentă.

Belánszky Demkó Beáta este recunoscătoare pentru faptul că este membră a Asociatiei Artițștilor Plastici din Satu Mare, mulțumind pe această cale în mod deosebit președintelui Gergely Csaba, care i-a propus la momentul oportun să devină membră a acestei echipe deosebite și astfel i-a schimbat viața radical, călăuzind-o pe o cărare pe care este o bucurie să pășești.

6Programul artistic al vernisajului a fost asigurat de solistele vocale Szökőcs Zsófia și Volfer Vanessa.

Expoziția este deschisă și poate fi vizitată la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare între 8 septembrie – 12 octombrie 2016.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 8, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.