30 de tineri din 6 țări au participat la Satu Mare la proiectul ”Active Youth for Europe”, finanțat de Uniunea Europeană

Finanțat prin Programul Erasmus + al Uniunii Europene, proiectul ”Active Youth for Europe” vizează mobilitatea persoanelor în scop educațional pentru tineret și cei ce lucrează cu tineretul. Perioada de implementare este 01.06.2016-30.11.2016, având un buget de 10.410 euro. La acest proiect participă 30 de tineri din Republica Cehă, Croația, Ungaria, Bulgaria, Letonia și România. Mai multe despre acest proiect au fost prezentate vineri, 9 august într-o întâlnire în sala mică de ședințe a Consiliului Județean Satu Mare. 

dsc04287Principalul obiectiv al proiectului este îmbunătățirea competențelor și aptitudinilor tinerilor în vederea implicării acestui grup în viața publică, precum și promovarea participării. Activitatea proiectului a constat într-un schimb de experiență organizat pe parcursul a opt zile în Satu Mare, începând cu 4 septembrie până în 11 septembrie, în scop de a oferi tinerilor participanți exemple de bune practici în vederea implicării tinerilor în viața democratică a Europei.

dsc04288Au fost făcute vizite la Consiliul Județean Satu Mare, Primăria Carei, Primăria comunei Doba, a fost vizitat municipiul Satu Mare. Fiecare zi din program a cuprins dezbateri, jocuri de rol și reflecții pe diferite teme. Tinerii au vârste cuprinse între 18-30 de ani, fiind selectați tineri din grupuri dezavantajate, zone rurale, grupuri minoritare care au mai puține oportunități de a se exprima și a se implica în viața publică.

Proiectul a beneficiat de sprijinul Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad, filiala Satu Mare prin profesorul universitar dr. Gavril Ardelean și profesor universitar dr. Claudiu Porumbăcean. Acestora li se adaugă din partea Consiliului Județean și organizații de tineret Cristina Ilieș, Cristina Șter, Paul Dancu și Nicoleta Leșan.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 9, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.