Un nou concert de excepţie luni la Sinagoga din Satu Mare, cu Péter Sárik Trio x Beethoven

Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” continuă seria concertelor de jazz cu Péter Sárik Trio x Beethoven, un concert de excepție ce va fi găzduit de Sinagogă luni, 19 septembrie, de la ora 19.00. Intrarea la concert este liberă. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Satu Mare, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” şi Comunitatea Evreilor Satu Mare.

14095828_1228087183902588_3042422932648565133_nPéter Sárik este un artist cunoscut de publicul sătmărean datorită mai multor concerte pe care le-a susținut aici, la care a avut mereu săli pline.

Artistul din Ungaria este un instrumentist desăvârșit, mereu în căutare de noi orizonturi muzicale, care a găsit de cuviință să experimenteze, reinterpretând muzica lui Beethoven pe care a transpus-o pe ritmuri de jazz.

Este însoțit în acest demers de Attila Galfi la tobe și Tibor Fonay la bas, formulă în care muzica marelui clasic capătă o rezonanță nouă, inedită și cuceritoare în același timp.

”Este o mare onoare și totodată o mare sarcină să prelucrezi muzica unui compozitor de talia lui Beethoven. Ca de fiecare dată, am considerat și acum important să păstrez mesajul original al compoziției. Pe lângă toate astea am încercat să îmi imaginez ce ar face Maestrul dacă ar avea un trio atât de grozav cum am eu, cum și-ar prelucra el compozițiile? Cred că ar fi un deschizător de drumuri plin de caracter. Astfel ne-am orientat și noi în prelucrări, probabil vom surprinde publicul deoarece folosim cu mult curaj ritmurile la modă, jazz-ul și rock-ul modern. Este un joc minunat și de multe ori s-a demonstrat că adevăratele bijuterii muzicale nu rezistă doar în timp ci se reinventează și creează impresia că au fost compuse recent”, spune pianistul și compozitorul Sárik Péter.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 12, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.