Un bărbat din Oar a fost prins sub dărâmături în timp ce lucra la canalizare. Pompierii l-au salvat

În cursul zilei de azi, în jurul orei 15.27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost informat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre faptul că în localitatea Oar, un bărbat, în vârstă de aproximativ 56 de ani, a rămas blocat până la nivelul bazinului într-un şanţ adânc de aproximativ patru metri, după ce pământul s-a surpat peste el, în timp ce executa săpături la o canalizare.

received_1018467091599575Aflându-se în incapacitatea de a se autoevacua, colegii bărbatului au solicitat intervenţia pompierilor militari. Un echipaj de descarcerare şi două echipaje SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare s-au deplasat de urgenţă la locul indicat.

La faţa locului s-a deplasat şi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, colonelul Nicolae Dima, care a preluat conducerea intervenţiei.

received_1018467371599547Misiunea de extragere a victimei de sub dărâmături a fost deosebit de dificilă deoarece exista riscul ca pereţii şanţului, deşi consolidaţi temporar de pompieri, să se surpe, punând în pericol şi viaţa salvatorilor.

Plutonierul major Olimpiu Moş, pentru care a fi salvator este un mod de viaţă şi nu doar o meserie, după mai mult de trei ore de săpături în jurul victimei, asigurarea pereţilor şi administrare de oxigen prin mască, a reuşit, ajutat desigur de către echipajele de intervenţie, să iasă la suprafaţă cu victima.

received_1018467434932874După o evaluare medicală s-a ajuns la concluzia că bărbatul prezenta multiple contuzii în urma strivirii, iar după acordarea primului ajutor medical a fost transportat în cel mai scurt timp la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 15, 2016. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.