Expoziţie de cutii de chibrituri din colecţia personală a lui Nagy Levente, la Castelul Károlyi

Joi, 15 septembrie 2016, de la ora 17.00 în Sala de Expoziții de la etajul Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziției de cutii de chibrituri din colecția personală a domnului Nagy Levente.

dsc_1661Mihai Mocan, muzeograf în cadrul Muzeului Județean Satu Mare – Secția Carei a deschis expoziția și a prezentat detalii despre exponate, după care a luat cuvântul și realizatorul acesteia, domnul Nagy Levente.

dsc_1650Sunt expuse aproximativ 3000 de cutii de chibrituri. Cele mai vechi cutii au peste 50 de ani. Cutiile au fost colecționate de către Nagy Levente încă de la vârsta de 9 ani, astăzi acesta având în colecție aproximativ 10.000 de bucăți.

dsc_1647Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean Satu Mare – Secția Carei, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și al Direcției de Cultură a Municipiului Carei.

Expoziția temporară poate fi vizitată timp de două săptămâni, conform programului Muzeului Municipal Carei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 16, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.