Delegaţie sătmăreană în vizită de lucru în Germania, în perioada 13-19 septembrie

La invitația prefectului districtului Ostalb, landul Baden-Württemberg, o delegație sătmăreană se află în perioada 13-19 septembrie 2016 în Germania. Delegația este alcătuită din președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, prefectul Radu Bud, respectiv o parte dintre consilierii judeţeni şi reprezentanţi ai mediului de afaceri sătmărean.

1Delegaţia sătmăreană a fost primită miercuri, 14 septembrie 2016, la cina oficială în Läuterhäusle, oraşul german Aalen. Joi, 15 septembrie 2016, delegaţia a participat la conferința de prezentare a județului Ostalb și la ședința cu subiectul ”Cooperarea și parteneriatul între cele două județe” la sediul Instituției Prefectului din Ostalbkreis, apoi a efectuat o vizită la compania MAPAL, acolo unde a fost prezentat sistemul educațional pentru formare profesională duală, o temă de mare interes pentru judeţul Satu Mare.

Vineri, 16 septembrie 2016, delegaţia a fost primită la Primăria Orașului Schwäbisch Gmünd, unde este organizată o întâlnire cu autorităţile locale. Tot vineri, oficialii sătmăreni participă la o ședință la Primăria Orașului Aalen, iar seara sunt invitaţi la Fachsenfeld, la vernisajul „Jan-Hendrik Pelz” organizat de către Fundația Schloss.

3Sâmbătă, 17 septembrie 2016, delegaţia se va deplasa la Ellwangen, unde vor fi vizitate castelul și muzeul, precum și proiectul EATA – Academia de Training și Transfer European, un campus educațional construit prin transformarea cazărmii Reinhardt, ca un exemplu de proiect LEADER.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 17 septembrie 2016, delegaţia va vizita lacul Bucher Stausee, unde vor avea loc discuții despre posibile proiecte LEADER, realizate împreună cu județul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 16, 2016. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.