Asociația SamStudia vă invită la proiecția filmului ”6 grade” (2014) de Bartosz Dombrowski, în Satu Mare

SamStudia vă invită la o nouă proiecție de film documentar din cadrul KineDok powered by One World Romania, ediția a II-a. Aceasta este a şasea proiecție din seria de opt filme documentar proiectate în Satu Mare în cadrul acestui program internațional. Proiecția de film face parte din programul RestArt & Music Festival, ce va avea loc în acest an în perioada septembrie-noiembrie.

Filmul proiectat este ”6 grade” (2014) de Bartosz Dombrowski – un road movie ce străbate locuri, stiluri de viață și personaje diverse. Filmul este inspirat din teoria „Șase grade de separare” a lui Milgram și pornește de la premisa că fiecare om poate fi accesat prin șase legături personale. Echipa din spatele filmului încearcă să exploreze lanțul legăturilor dintre doi protagoniști aleși arbitrar: Martyna – o tânără cântăreață de punk-rock din Varșovia, Polonia, și Marco Antonio – un fermier dintr-un mic sat din Mexic. Urmărim viața cotidiană a protagoniștilor filmului și încercăm să descoperim ce se ascunde în spatele măștilor. Dorința de dragoste, acceptare, succes în carieră, prietenie și o viață decentă: nu ne amintesc toate acestea de noi înșine?

SamStudia – coordonatorul local al programului, vă invită, așadar, joi, 22 septembrie, ora 19.00, la Muzeul de Artă Satu Mare (Piața Libertății, nr. 21) să vizionați următorul film documentar din această serie inedită. Accesul este gratuit!

Le mulțumim pentru sprijin partenerilor locali – Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Județean Satu Mare ­- Secția de Artă, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, Informația Zilei, precum și sponsorului oficial Astra Travel.

KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar, demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și Romania). În 2015 au fost organizate 219 proiecții în 25 de locații din 18 orașe din România. În 2016, s-au alăturat programului alte două țări (Polonia și Norvegia). În cadrul celei de-a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.
Detalii despre filmele din programul KineDok (by One World Romania) aici: http://kinedok.net/films?locale=ro.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 17, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.