Expoziţie de artă plastică deschisă la Castelul din Carei, în organizarea Asociaţiei Artistice „Câmpia Mureşană”

Duminică, 18 septembrie 2016, de la ora 12.30 în Sala de Expoziţii de la parterul Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc vernisajul expoziţiei de artă plastică organizată de Asociaţia Artistică „Câmpia Mureşană”.

dsc_8067mAdrian Ştefănuţi, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” a deschis şi moderat evenimentul, apoi a luat cuvântul Hágó Nándor, şef de secţie la Muzeul Municipal Carei, care a prezentat detalii despre expoziţie, după care Czirjél Lajos, preşedinte al Asociaţiei Artistice „Câmpia Mureşană” a expus publicului detalii despre tabăra de creaţie în urma căreia s-a realizat această expoziţie.

dsc_8057mMomentele artistice au fost realizate de Némethi Tamara şi Larisa Latiş, care au prezentat două melodii de muzică uşoară. Solistele au fost pregătite de prof. Szűcs József. Tânărul violonist Kozma Máté a interpretat la vioară „The Boy Paganini Fantasia”.

dsc_8065mÎn cadrul expoziţiei sunt prezentate lucrări de diverse genuri, de la pictură, la fotografie sau sculptură, realizate atât de artişti aflaţi la debut cât şi de artişti consacraţi atât din ţară cât şi din străinătate, în taberele de creaţie organizate în localităţile Band, Berghia, Mădăraş, Sântioana de Mureş.

dsc_8068mExpoziţia poate fi vizitată în perioada 18-30 septembrie, conform programului Muzeului Municipal Carei.

dsc_8070mEvenimentul a fost organizat cu sprijinul: Consiliului Judeţean Mureş, Consiliului Judeţean Satu Mare, Muzeului Judeţean Satu Mare, Centrului de promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” şi al Fundaţiei Communitas.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 19, 2016. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.